A1A3EdwinWielrennen

Zurenborg Sport organiseert het Groot Antwerps Wielerkampioenschap voor caféploegen

ANTWERPEN – Binnenkort is het weer tijd voor het Groot Antwerps wielerkampioenschap voor caféploegen.

Tijdens de tweede editie van de Zurenborg Koers fiets je op vrijdag 28 juni rondjes door de wijk Zurenborg.

Op en rond de Dageraadplaats is er leuke animatie voor jong en oud. Het wordt een wielerfeest voor de hele buurt.

Deelnemers fietsen rondjes op een parcours van anderhalve kilometer rond de Dageraadplaats.

Dit is het tijdschema:  16 uur – 16.20 uur Jeugd A, 16.30 uur – 17 uur Jeugd B, 17.30 uur – 18.30 uur Mannen B, 19 uur – 20 uur Vrouwen, 20.30 uur – 21.30 uur Mannen A. Rond 22 uur sluit het sportfeest af.

Het parcours bevat de volgende straten: Dageraadplaats; Korte Altaarstraat; Lange Altaarstraat; Draakplaats; Grotehondstraat; Oostenstraat; Lange Van Ruusbroeckstraat; Walvisstraat en Kreeftstraat.

Bij de mannen worden er twee reeksen gereden. De B-reeks is bedoeld voor mensen die kennismaken met wielerwedstrijden, richtsnelheid tussen 28 en 35 kilometer per uur.

De A-reeks is voor de doorwinterde wielrenner, hij die denkt dat hij kans maakt op de titel, richtsnelheid 35 tot 40 kilometer per uur.

De wedstrijd is enkel toegankelijk voor leden van een club die zijn maatschappelijke zetel heeft in Antwerpen centrum, Borgerhout, Deurne of Berchem. De wedstrijd is enkel toegankelijk voor renners zonder licentie (dit wordt strikt opgevolgd).

Een ploeg komt in aanmerking voor het klassement wanneer minstens drie  renners de eindstreep halen.

De plaats van de eerste drie renners per ploeg wordt opgeteld om zo tot een klassement te komen. In geval van ex aequo, wint de ploeg die de snelste renner aflevert.

Dé titel ‘Antwerps kampioen der caféploegen’ geldt enkel voor de vrouwenreeks en A-reeks mannen.

De renners moeten uitgerust zijn met een goed functionerende koersfiets, koerskledij en helm.

Degene die zich gedurende de wedstrijd ontdoet van zijn/haar helm wordt uitgesloten. Triatlonstuur, ossenkopstuur, volle wielen, elektrische- en ligfietsen zijn niet toegelaten. Gedubbelde renners worden gevraagd de wedstrijd te verlaten op een veilige manier.

Deelnemen kost tien euro. Schijf je in www.zurenborgsport.be . De wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met het district Antwerpen. (EM / Foto District Antwerpen)

 

Views: 262

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more