A_Archief

Start to Run = samen trainen voor de Reuzenloop?

Info Borgerhout

Die goede voornemens heb je toch nog niet opgegeven? Komaan! Schrijf je in voor de Start to Run in het Te Boelaerpark. Allemaal mensen uit je buurt die elkaar motiveren om samen vol te houden. Trainen onder begeleiding van een ervaren coach, maar vooral het in groep lopen is de perfecte stimulans om je grenzen te verleggen. Na 12 weken haal ook jij de vooropgestelde afstand van 5 of 10 kilometer.

Het concept van Start to Run blijft onveranderd: joggen in het Te Boelaerpark onder de deskundige begeleiding van een trainer van Atletiekclub Brabo. Samen lopen is nu eenmaal aangenamer dan alleen, bovendien zorgt de groepsdynamiek ervoor dat je sneller vooruitgang boekt en dat je zin hebt om er elke week opnieuw te staan.

Van koude winteravonden met veel zuurstof in de lucht, lopen we samen wekelijks richting zonnige lentedagen die ons de bijhorende kriebels bezorgen. Een beetje roddelen over de buren en over ’t werk onderweg en die tijd is snel volgelopen. Na 12 weken worden jullie beste vrienden en lopen jullie samen mee met de Borgerhoutse Reuzenloop.

Atletiekclub Brabo biedt vanaf 12 februari trainingen aan voor beginners en gevorderden:

Beginners 0 tot 5 km

Beginners bouwen heel geleidelijk aan op, met de eerste lessen steeds enkele minuten wandelen na enkele loopminuten. Heb je geen loopervaring maar wel zin en een beetje wilskracht om het doel te bereiken? Dan beloven we dat jij na 12 weken 5 kilometer aan een stuk kan lopen zonder te rusten (als je het merendeel van de trainingen gevolgd hebt uiteraard).

Gevorderden 5 tot 10 km

Heb jij al een beginners Start to Run achter de rug of kan je al ongeveer 5 kilometer lopen? Dan volg je beter de cursus voor gevorderden, waarbij we trainen richting 10 kilometer.

Praktisch

  • Trainingen: maandag, woensdag en vrijdag om 20 uur ​
  • Locatie: Te Boelaarpark – ingang hoek Gitschotellei / Karel De Preterlei
  • Inschrijvingsgeld: 30 euro of 10 euro wie recht heeft op VT-statuut. Betaal via BE34 4035 0859 2190 of ter plaatse bij je eerste les
  • Schrijf je in via www.ac-brabo.be/start-to-run of ter plaatse bij je eerste les.
  • Eerste les: maandag 12 februari 2024

Trainen voor de Reuzenloop

Het toeval wil dat dé Borgerhoutse stratenloop op zondag 5 mei 20224 gepland staat, net op het hoogtepunt van jullie kunnen. De Reuzenloop is recreatief, helemaal gratis en superlaagdrempelig. Je loopt o.a. dwars door De Roma, het districtshuis en door of langs heel wat andere topplekken in Borgerhout en Antwerpen-Noord. De Start to Runners kunnen samen inschrijven en deelnemen, een mooi doel om al in je agenda te prikken!