A2mobiliteit

Speciale routekaart en extra parking voor toegankelijk Lichtfestival

De Stad Gent wil het Lichtfestival, dat plaatsvindt van 31 januari tot 4 februari, toegankelijk maken voor iedereen. Zo zijn er 71 extra gratis bovengrondse parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Een gloednieuwe routekaart toont toegankelijkheidsinfo over het parcours: kasseistroken en rustbanken staan er aangeduid, net als toegankelijke bus- en tramhaltes en het dichtstbijzijnde (rolstoel)toegankelijke sanitair. Voor doven en slechthorenden is er voor elk kunstwerk een video in Vlaamse Gebarentaal.

“Het Lichtfestival krijgt opnieuw het toegankelijkheidslabel van Inter, het Vlaams Expertisecentrum Toegankelijkheid. We willen iedereen zoveel mogelijk laten genieten van onze stad, het hele jaar door, maar zeker ook op evenementen als het Lichtfestival.”
Astrid De Bruycker, schepen van Gelijke Kansen

 


Gra­tis par­keer­plaat­sen voor men­sen met een beperking

Er worden extra parkeerplaatsen voorzien voor mensen met een beperking.

Rond het parcours, maar ook vlak bij het parcours zijn er verschillende, gratis parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een beperking, ook waar betalend parkeren of blauwe zone geldt. Gratis parkeren geldt echter niet in de ondergrondse parkings. Op de parking van Station Gent Dampoort zijn 15 betalende voorbehouden plaatsen. Deze parking is enkel bereikbaar vanuit de richting van de Kasteellaan. De Dampoortrotonde is afgesloten tijdens de uren van het Lichtfestival

Opgelet: met een parkeerkaart voor personen met een handicap mag niet geparkeerd worden op voorbehouden bewonersplaatsen.

Er zijn extra voorbehouden parkeerplaatsen voor minder mobiele personen op volgende locaties:

  • Rodelijvekensstraat: 13 plaatsen
  • Tolhuislaan: 15 plaatsen
  • Sint-Jacobsnieuwstraat: 11 plaatsen
  • Koopvaardijlaan: 16 plaatsen
  • Parking Pilorijnstraat: 16 plaatsen