A sportnieuwsA1AntwerpenVoetbal

RAFC – Barcelona

Reportage MV/CVO/SIDK

RAFC zorgt voor sensatie in Deurne tegen Barcelona

Het streven van Van Bommel was om te winnen voor de eer of op zijn minst één punt te behalen, maar uiteindelijk werden het drie punten. Bij het bekijken van de statistieken valt op dat Barcelona meer balbezit had en daarmee ook meer doelkansen creëerde. Echter, alleen de goedgekeurde doelpunten tellen in het net.

Terugkijkend naar 58 jaar geleden, versloeg RAFC destijds ook het grote Barcelona, met de Great Old die voor een sensatie zorgde in Deurne. Zou Van Bommel de archieven induiken, dan kunnen we dat misschien vragen tijdens de persconferentie op vrijdag 15 december. Nee, dat gaan we niet doen, wetende dat het antwoord waarschijnlijk zal zijn dat hij zich alleen richt op de volgende wedstrijd. Op 17 december staat een andere uitdagende wedstrijd tegen Anderlecht op het programma, een club die na enkele mindere jaren weer opkomt met een winnaarsmentaliteit.

Laten we echter even terugblikken op de wedstrijd van woensdag 13 december 2023, een wedstrijd om niet te vergeten. Slechts 78 seconden na het eerste fluitsignaal viel het eerste doelpunt, feilloos getrapt door de middenvelder Arthur Vermeeren. Na 35 minuten kwam de voorlopige gelijkmaker en werd het 1-1.

Hoewel de ruststand 1-1 was, begint een wedstrijd pas echt na de rust, met fans die op doelpunten hopen. In de 56e minuut werd het 2-1 met een doelpunt van Janssen.

In de extra tijd waren er extra doelkansen en een intense spanning zowel op de tribunes als op het veld. In de 90+1 minuut viel de 2-2 door Gulu. De tijd begon te dringen en om te winnen moesten de spelers van RAFC alles uit de kast halen. En met succes, want in de 90+3 minuut kwam het verlossende doelpunt en werd het 3-2 dankzij Ilenikhena.

Zowel Van Bommel als de supporters waren tevreden – meer is niet nodig.

Aan de geschreven pers verklaarde kapitein Toby Alderweireld: “Het is jammer dat het verhaal hier eindigt, maar we gaan met opgeheven hoofd verder.” “Het was een mooie ervaring die we zeker kunnen gebruiken in de competitie, vooral tegen het sterke Anderlecht.”