A1A3Edwin

FC Beekhoek krijgt pannakooi en Stelen en Punt een petanquebaan of pingpongtafel

GEEL – Via het ‘burgerbudget’ geeft stad Geel 100 000 euro aan vernieuwende acties van Gelenaars. Van de zeventien ingediende projecten gingen er na een screening elf naar de stemronde. 1 258 Gelenaars brachten hun stem uit. De Geelse participatieraad koos nu zeven projecten die budget ontvangen van de stad. Voor deze keuze werd de participatieraad tijdelijk uitgebreid met een burgerjury, een Kempische primeur. Drie van die zeven projecten zijn (al dan niet deels) sportief van aard. Men plaatst een pannakooi op het terrein van FC Beekhoek en een petanquebaan of pinpongtafel in Stelen en een petanquebaan in Punt.

Gelenaars vanaf tien jaar konden tussen 19 april en 19 mei stemmen voor hun drie favoriete projecten. Een project moest minstens 100 stemmen halen, om door te mogen gaan.

Twaalf Gelenaars uit de verschillende deeldorpen werden geloot om de keuze te helpen maken.  De maatschappelijke meerwaarde, de laagdrempeligheid, de duurzaamheid, de potentiële doelgroep(en), de kostprijs en een goede spreiding over de deeldorpen waren de uitgangspunten om tot een goede keuze te komen.

Op het terrein van KFC Beekhoek droomt de jongerenraad van FC Beekhoek van een ‘pannakooi’ met de nieuwste faciliteiten voor een optimale speelervaring. In deze voetbalkooi kunnen jongeren samenkomen, hun voetbalskills verbeteren en plezier beleven op een sportieve manier. De pannakooi wordt toegankelijk voor iedereen uit de buurt, voor zowel leden als niet-leden van de club, evenals voor bezoekers tijdens evenementen. Het zal fungeren als een ontmoetingsplaats waar kinderen van verschillende achtergronden en leeftijden samen kunnen komen om te spelen en te sporten. Door de pannakooi toegankelijk te maken wil men de drempel tot deelname verlagen en inclusiviteit bevorderen.

 

De pannakooi zal worden gebruikt als een platform om jongeren te stimuleren tot sportieve activiteiten, vooral voetbal, en om hen te betrekken bij positieve vrijetijdsbeleving. Het zal een veilige en gecontroleerde omgeving bieden waar jongeren kunnen samenkomen, hun vaardigheden kunnen verbeteren, plezier kunnen hebben en tegelijkertijd hun gezondheid kunnen bevorderen.

 

Tijdens de zomermaanden organiseren enthousiaste Stelenaren opnieuw een ‘PopUpcafé’ aan de voormalige Chiro-barak op het Stelens pleintje. Vanuit die gezellige ontmoetingsmomenten groeide de vraag bij verschillende Stelense verenigingen en buurtbewoners om een petanquebaan of pingpongtafel te plaatsen om samen te spelen.

 In 2017 werd in Stelen een verenigingenmarkt georganiseerd om alle organisaties, verenigingen en vrijwilligers in de kijker te stellen. Uit de enthousiaste reacties die dag bleek overduidelijk de vraag van Stelenaren na laagdrempelige mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en te leren kennen. Een aantal enthousiaste vrijwilligers staken de koppen bij elkaar en ‘Stelen ontmoet Stelen’ nam een vliegende de start.

 Deeldorp Punt mist een dorpskern. De verenigingen van Geel-Punt willen samen de tuin van de lege pastorij naast de parochiezaal omtoveren tot een sfeervol park waar buren gezellig kunnen samenkomen of genieten van de rust. Een leuke, groene ontmoetingsplek met bijvoorbeeld een petanquebaan. Sinds het afscheid van pastoor Versmissen staat de pastorij leeg, haar tuin langzaam veranderend in een wildernis. Men droomt van een sfeervol park langs de Antwerpseweg. In dit park moeten banken uitnodigen tot rust, een petanquebaan tot spel en een barbecueplaats tot welzijn.

 De andere goedgekeurde projecten zijn:  3 B’s: Bijen, Bomen en Bloemen, Groene Verbinding, Grot van Ten Aard en Toontje Bel 2.0. Meer info via www.ideevoorgeel/burgerbudget. (EM / Foto’s Stad Geel)

 

 

 

 

 

Views: 246

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more