A2Voetbal

RAFC – Anderlecht

® SIDK/CVO/MD

Anderlecht maakt een comeback, en de recente wedstrijden waren in hun voordeel. KVC Westerlo – Anderlecht eindigde in 1-3, KAA Gent – Anderlecht in 1-1, Cercle Brugge – Anderlecht in 0-3, en zo gaat het verder. Historisch gezien heeft RAFC weinig kunnen winnen van Anderlecht, maar de ploeg staat stevig op de benen in zowel het huidige als vorig seizoen en straalt zelfvertrouwen uit. Dit werd versterkt na de indrukwekkende wedstrijd tegen Barcelona, waar ze niet alleen een boeiende match aan hun supporters boden, maar ook nog eens de overwinning behaalden.

Desondanks is elke wedstrijd uniek, en zoals het gezegde gaat, “de bal is rond.” Doelpunten maken en doelpunten tegenhouden zijn cruciale elementen. In de recente wedstrijd tegen Anderlecht leidde een vermeende fout van Butez tot een onverwachte voorsprong voor Anderlecht, nadat een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet van Sardella door zijn vingers glipte. RAFC vocht echter terug, met Ekkelenkamp die de gelijkmaker scoorde, wat tevens de einduitslag zou zijn.

Hoewel het net zo goed 1-2 had kunnen zijn, had RAFC de controle over het spel, maar Anderlecht toonde kracht en vastberadenheid, zoals elke competitieve ploeg. Na een aantal teleurstellende jaren willen ze iets bewijzen aan hun supporters en sponsors. De neutrale toeschouwers waren tevreden; het was een mooie, sportieve wedstrijd. In het klassement staat Union nog steeds stevig op de eerste plaats met 44 punten, terwijl Anderlecht zich teruggevochten heeft naar een verwachte positie in de top drie, met 36 punten. AA Gent staat op de derde plaats, gevolgd door RAFC.

Voeg je koptekst tekst hier toe