A_ArchiefTriatlon

Port of Antwerp Triathlon Festival zondag op het Eilandje

Op zondag 23 juni vindt de tweede editie van het Port of Antwerp Triathlon Festival plaats. Het is de enige ITU World Cup-wedstrijd in de Benelux. Daarnaast nemen ook meer dan 1700 recreanten deel. Zwemmen doen alle deelnemers in de dokken aan het MAS. De fiets- en looproutes doorkruisen het Eilandje.

Festival

Deze stadstriatlon wil het grote publiek bereiken door sport en beweging aan sfeer en beleving te koppelen. Zo is er naast de klassieke kwartafstand een fun race voor de onervaren deelnemer. Daarvoor moeten deelnemers geen gespecialiseerd materiaal hebben: verkleed, op een stadsfiets, schoolslag zwemmend,… ze mogen zelf vrij kiezen hoe ze hun fun race invullen. Zo wil de organisatie aantonen dat triatlon laagdrempelig is en ook niet-competitief kan beoefend worden.

“Ik kan het als havenschepen alleen maar aanmoedigen dat dit ambitieuze sportevent de Antwerpenaar en alle deelnemende atleten letterlijk dichter bij het water brengt. Niet alleen loopt een stukje van het parcours door de haven, maar deelnemers krijgen ook de kans om in het Antwerpse dokwater te duiken. Port of Antwerp zet zich met dit event internationaal in de schijnwerpers. We zijn daarom dan ook voor de tweede maal op rij titelpartner”, zegt havenschepen en tevens deelnemer aan de kwarttriatlon Annick De Ridder.

“Met dit Thriathlon Festival maken we de combinatie tussen breedtesport en topsport. Iedereen kan de internationale topatleten komen aanmoedigen, maar kan ook zelf deelnemen. Als kers op de taart krijgen de deelnemers bovendien de unieke kans om in het Bonapartedok rond het MAS te duiken”, vertelt schepen Nabilla Ait Daoud.

World Cup

Ook de wereldtop zal naar Antwerpen afzakken, voor een manche van de World Cup. Het is na bijna 20 jaar afwezigheid nu de tweede maal dat een wedstrijd van dit niveau wordt georganiseerd in België. Door het sterke deelnemersveld, de korte afstand, de plaatselijke rondes en het onvoorspelbare wedstrijdverloop, belooft de World Cup heel wat spanning en spektakel. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen nemen er Belgische atleten deel die tot de wereldtop behoren.

 

Programma

8.30 uur: kwarttriatlon

10.30 uur: fun race

11.30 uur: kidstriatlon

12.15 uur: podiumceremonie kwarttriatlon 

13.00 uur: T3 Series D1

15.30 uur: ITU World Cup Men

17.45 uur: ITU World Cup Women

19.00 uur: podiumceremonie

Mobiliteitsinfo

Alle mobiliteitsinfo voor deelnemers, bezoekers en buurtbewoners staat op www.slimnaarantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link.  

Heel wat meer algemene informatie vindt u in het uitgebreide persdossier op de ftp-server van de stad (zie hieronder) en op www.antwerptriathlon.be.

 

 

Zaterdag tussen 16 en 19 uur op www.goldenflash.be

Reportage Marc Demartin

Views: 150

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more