A_ArchiefsportnieuwsWielrennen

DE PANNE KORT

*DRIEDAAGSE BRUGGE – DE PANNE: Niettegenstaande de benaming Driedaagse van De Panne haar benaming ‘gedeeltelijk’ heeft behouden – officieel is het nu de Driedaagse Brugge – De Panne – is de formule danig veranderd. In het familiepark Plopsaland De Panne trapte men vorige zondag de Driedaagse wielerweek af met drie wielertochten voor het hele gezin, over een afstand van 65, 100 of 140 kilometer, terwijl de niet-fietsers met de (klein)kinderen een bezoekje konden brengen aan Plopsaqua en/of Mayaland. Verder kon men deelnemen aan een cyclo-tocht en de Bumba Tour van twintig kilometer in en rond De Panne en Veurne.

Vandaag reden de mannen 200 kilometer van Brugge naar De Panne, morgen doen de vrouwen daar 134 kilometer over.

*ONLINE WIELERQUIZ: Op 31  maart kan elke wielersupporter ’s avonds voor het eerst z’n wielerkennis testen op de live quiz-app van Flanders Classics en Proximus. In totaal kunnen deelnemers twaalf keer aan een quiz meedoen tussen Gent-Wevelgem en de Brabantse Pijl. Bij elke quiz vallen er prijzen te winnen. Het startschot van de eerste quiz wordt gegeven op zondag 31 maart om 20u30. De deelnemers krijgen tien meerkeuzevragen voorgeschoteld. Per vraag hebben ze tien seconden de tijd om het antwoord te geven. Wie juist antwoordt gaat door naar de volgende ronde, bij een fout antwoord val je af. Uit alle deelnemers die tot en met de tiende en laatste vraag foutloos blijven, kiest de computer willekeurig de winnaar van onder meer een VIP-formule of een zitje in een wedstrijdwagen.

Vincenzo De Jonghe presenteert de quiz en staat tijdens het spel via de chatruimte live in contact met de deelnemers. Om mee te kunnen spelen, moeten deelnemers eerst de app downloaden op hun smartphone. Na de registratie is het belangrijk om op het juiste moment klaar te zitten bij de start van ieder spel. Vanaf 31 maart wordt er elke dag om 20u30 gespeeld tot en met de dag van de Ronde van Vlaanderen (7 april). De laatste vier quizzen vinden plaats op wedstrijddagen van de Scheldeprijs en De Brabantse Pijl én op de avond voorafgaand aan die wedstrijden, opnieuw telkens om 20u30. Alle informatie is terug te vinden op: www.flandersclassics.be.

*PLASSEN MET EEN WIEL IN DE HAND: Iedereen heeft weleens een lekke band en elke wielrenner moet een keertje plassen tijdens de wedstrijd maar de combinatie van beide handelingen  zie je zelden. Het overkwam de Noor Vegard Stake Laengen van UAE Team Emirates en leverde merkwaardige beelden op tijdens de rechtstreekse televisie-uitzending. Met zijn wiel in zijn rechterhand en – u kan wel raden wat – in de linker, zorgde hij voor een leuk plaatje.

*JIMMY JANSSENS UIT HERENTALS WINT PRIJS VAN DE STRIJDLUST: Jimmy Janssens (29) uit Herentals, die rijdt van Corendon-Circus van ploegleider Michel Cornelisse, won de prijs van de strijdlust. Een terechte bekroning voor zijn werk in de vlucht van de dag. Zijn laatste zege behaalde hij na afloop van de eerste etappe van Le Tour de la Savoie Blanc in 2017. Dit seizoen werd hij derde in de Ster van Bessèges.

De Pool Szymon Sajnok van het CCC Team werd uitgeroepen tot beste jongere (U23). (EM)