A fotoalbum

Pompoen Regatta 2022

Tekst MD/SIDK

Foto Alain Van Der Doodt

Pompoen Regatta 2022 

Het begon als een grap en is nu Europees kampioenschap pompenvaren!

 

Klik  op  foto  voor  album

Zondag 23 oktober was het weer gezellig druk, veel deelnemers die het aandurfden en niet bang waren om nat te worden, maar vooral veel supporters/toeschouwers. 

Dit alles vond plaats in oktober 2022 en nu zijn de winnaars gekend. Er waren diverse kategoriën en bij de jeugd wonnen de M&M’s, in de reeks gemengd wonnen de Stoere legermannen, bij de dames de Herfstzotjes en laatste reeks de mannen daar wonnen de Lactose Infoderant rare namen en dat is dan ook de bedoeling. Het is ook geen alledaagse sport. Varen in een uitgeholde pompoen, je moet er maar opkomen. Pompoenen gebruiken we meestal om soep van te koken voor de Indianen was het ook een belangrijk deel van het dagelijks menu en maakten er voedzame pap van. Maar hier gebruiken we ook bij Halloween de pompoen, doen er licht in en maken de boel griezelig.  

Maar nu is er jaarlijks een wedstrijd te Lichtaart een deelgemeente van kasterlee. De bedoeling is om met een ploeg van 4 vaarders beurtelings een afstand van ongeveer 100 meter peddelend in een uitgeholde pompoen af te leggen. Dit is werkelijk enig in België. De verschillende ploegen nemen het dus tegen elkaar op in een estafettewedstrijd.  


Ook in 2018 was Alain aanwezig. Kijk naar de fotoboeken….. Klik op de foto

 

 

Visits: 247

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more