A2A3EdwinZwemmen

Nu zaterdag openen twee van de drie Antwerpse openluchtzwembaden

ANTWERPEN – Nu zaterdag 18 mei openen twee Antwerpse openluchtzwembaden opnieuw hun deuren. Tot midden september kunnen zwemliefhebbers elke dag terecht in zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen voor op en top waterpret. Twee weken later gaan ook de buitenbaden van Sportoase Groot Schijn open.

Antwerpen heeft met zwemvijver Boekenberg in Deurne en openluchtzwembad De Molen op Linkeroever twee toplocaties in eigen beheer om te zwemmen in openlucht. Zaterdag trapt Sporting A het openluchtzwemseizoen officieel af en openen De Molen en Boekenberg weer maximaal de deuren. Zo zijn alle zwemmers er tot en met midden september alle dagen welkom voor een frisse duik onder de blote hemel.


In de groene omgeving van het Deurnse Boekenbergpark kunnen sportievelingen in alle rust genieten van de bijna 80 meter lange zwemvijver, nog steeds één van de grootste van Europa. Meer dan 22 000 planten zuiveren hem op een natuurlijke manier, waardoor er geen chloor of andere chemicaliën in het water zitten. Jonge zwemmers beleven waterpret op maat in het speelbad. Na de zwembeurt kunnen bezoekers nog terecht op de ligweide.

Ook dit jaar draagt de zwemvijver met trots het ‘Blue Flag’-label, omdat hij voldoet aan strenge criteria op het vlak van onder meer ecologische omgeving, veiligheid, toegankelijkheid en duurzaamheid.


Aan het Sint-Annastrand op Linkeroever is het openluchtzwembad De Molen dan weer helemaal klaar voor het zomerseizoen. In het grote 50-meterzwembad zwemmen bezoekers in water met een temperatuur van een constante en zeer aangename 28 graden. De allerkleinsten kunnen er naar hartenlust plonsen in het kinderbad. Ook hier kunnen zwemmers op de grote grasweide terecht om na de zwembeurt even te zonnebaden. Het zwembad en de weide zijn net als alle andere Antwerpse sportaccommodaties rookvrij. Er is wel een afgebakende rookzone ter beschikking.

Peter Wouters (N-VA), schepen voor sport: ‘Na watertandend te hebben toegeleefd naar de start van het openluchtseizoen, kunnen onze zwemmers zich vanaf het lange pinksterweekend helemaal uitleven in De Molen en Boekenberg. Achter de schermen werd er hard gewerkt om alles én iedereen in gereedheid te brengen voor de opening. Als nu ook nog de weergoden willen meewerken, gaan we een mooie en aangename zwemzomer tegemoet.’

Bovenop de twee openluchtzwembaden in beheer van Sporting A kunnen Antwerpse openluchtzwemmers ook terecht in Sportoase Groot Schijn in Deurne, vanaf zaterdag 1 juni. Dan genieten bezoekers van het recreatiecomplex op het eerste dak van het gebouw van een duik in de twee buitenbaden. Meer info:

*Zwemvijver Boekenberg, Boekenbergpark, Van Baurscheitlaan, Deurne. Gratis toegang – bij grote drukte wordt wel blokzwemmen ingevoerd en worden zwembeurten beperkt tot vijftien minuten per bezoeker. Zie ook https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/sporting-a/zwembaden/zwemvijver-boekenberg-deurne?utm_medium=referral_organic&utm_source=persbericht&utm_campaign=startopenluchtzwemseizoen2024&utm_content=persbb

*Openluchtzwembad De Molen, Wandeldijk 40, Antwerpen-Linkeroever. Zie ook https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/sporting-a/zwembaden/openluchtzwembad-de-molen?utm_medium=referral_organic&utm_source=persbericht&utm_campaign=startopenluchtzwemseizoen2024&utm_content=persdm

*Sportoase Groot Schijn, Ruggeveldlaan 188, Deurne. Zie ook https://sportoase.be/nl/groot-schijn   (EM / Foto’s Ans Brys & Joost Joosen)

Views: 634

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more