A2

Merksem Handbal – Visé   28 – 22 Merksem Handbal – HK Waasmunster 28 – 21

Visé starte het scherpst maar na 10 minuten hadden onze jongens de touwtjes in handen 4 – 3 met een kwik zilveren Leon Leye die de assists van Jarno Vinckevleugel gretig aan nam. Koni Herssens en Sander De Herdt scoorden en strooiden kwistig met assists waarvan Gergely Csabai dankbaar gebruik maakte. Als Mauro Abrath dan ook zijn steentje bijdroeg konden we gaan rusten met 13 – 7.

Na 5 minuten in de tweede helft bij een 17 – 9 stand bereikten we onze grootste voorsprong. Met nog een kwartier te gaan bij een 19- 13 stand kon Piotr Konitz zijn jonge veulens volop speelminuten geven. Deze hadden in de eerste helft hun ogen goed de kost gegeven. Hannes Weber, Kristian Vrancx en Matte Wouters scoorden en strooiden assists rond Wannes Van Dijck, Ruben den Donker, Ilias Bouanan en de onvermoeibare Gergely Csabai scoorden aan de lopende band. Als dan ook Jarno Vinckevleugel nog begon te scoren mocht hij met een applausvervanging gaan rusten en kreeg Robbe Van Dessel zijn kans, en ook hij liet zich niet intimideren.

De puntjes bleven dan ook dik verdiend in Merksem.

Robbe Van Dessel 10′,, Jarno Vinckevleugel 50′ 2, Matte Wouters, Koni Herssens 3, Leon Leye 3, Ilias Bouanan 1, Hannes Weber 2, Sander De Herdt 2, Gergely Csabai 10,  Wannes Van Dijck 2, Ruben de Doncker 1, Kristian Vrancx 1, Mauro Abrath 1,

Merksem Handbal schoot het best uit de startblokken. Sander De Herdt dirigeerde zijn aanvallers scoorde en strooide kwistig met assists. na 5 minuten 4 – 1. Hannes Weber en Koni Herssens, tegen zijn oude ploeg, profiteerden hier het meeste van. Gergely Csabai stuurde zijn verdediging en deed ook aanvallend een duit in het zakje. op het kwartier 8 – 5. Dan stokte de scoremachine en Waasmunster kon zowaar zelfs de leiding nemen na 25 minuten 9 – 10. We gingen rusten bij een 13 – 13 en alles lag nog open.

Piotr Konitz had tijdens de rust de juiste aanwijzingen gegeven en zeker onze youngsters hadden goed geluisterd. Jarno Vinckevleugel was weer het knappe slot op de deur achter een stevige verdediging. Via 18 – 15 en 19 – 16 gingen we het laatste kwartier in met een 23 – 17 voorsprong.  Ilias Bouanan vanop hoek was niet te stoppen. Matte Wouters, Leon Leye, Mauro Abrath en Sander Lechantre lieten zien dat ze het niveau snel oppikken. Met nog 5 minuten te gaan en bij een 26 – 19 tussenstand pakte Yorgo Panis zijn eerste minuten en begon het feestje bij onze talrijke opgekomen supporters. Ze supporterden onze leeuwen naar een 28 – 21 eindstand.

Yorgo Panis 5′, Jarno Vinckevleugel 55′, Matte Wouters 1, Koni Herssens 2, Leon Leye 1, Ilias Bouanan 3, Hannes Weber 4, Sander De Herdt 9, Gergely Csabai 6,  Bjorn Luypaert, Ruben de Doncker, Sander Lechantre 1, Mauro Abrath 1,