A1A3EdwinG-sport

Joyce Lefevre uit Deurne enige Antwerpse deelnemer aan WK G-atletiek in Japan

DEURNE – Zeven Belgische atleten zullen van vrijdag 17 tot zaterdag 25 mei in het Japanse Kobe deelnemen aan het Wereldkampioenschap G-atletiek.

 Met Peter Genyn en Léa Bayekula als afwezigen, zijn Maxime Carabin en Roger Habsch de grootste boegbeelden van de Belgische delegatie.

Ongeveer 1 000 atleten, afkomstig uit meer dan 100 landen, worden er deze week verwacht in het Kobe Universiade Memorial Stadium.

Onder hen dus ook zeven Belgische atleten met elk hun eigen doelstellingen. Waar het voor sommigen vooral de bedoeling is om ervaring op te doen op een grote internationale wedstrijd, is dit WK voor anderen dan weer een belangrijke stap met het oog op de Paralympische Spelen deze zomer.

 Eén van hen is Joyce Lefevre (zie foto) uit Deurne, meteen ook de enige deelneemster uit onze provincie. Zij neemt deel aan de 100 en de 800 meter.

 Haar deelname aan de Paralympische Spelen van Rio in 2016 en de bronzen medailles die ze won op de wereldkampioenschappen in Italië (2016) en Duitsland (2018) lieten het grote publiek zien waartoe Joyce in staat is. Dankzij deze resultaten mocht ze België voor de tweede keer vertegenwoordigen op de Paralympische Spelen van Tokio in 2021, waar ze op de zevende plaats op de 100 meter eindigde en op de vijfde plek op de 800 meter, wat haar datzelfde jaar op de vierde plaats op de wereldranking plaatste.

Om daar te komen volgde Joyce een zeer strikt trainingsprogramma, met minstens zes  trainingen per week met haar coach Mieke Van Thuyne en soms in het gezelschap van andere atleten zoals wereldkampioen Peter Genyn.

 Het trainingsschema bestaat uit een combinatie van atletiek en krachttraining, die ze occasioneel in een Basic-Fit club doet. Daarnaast zijn voeding, psychologische ondersteuning en rustperiodes niet te verwaarlozen in de carrière van een sporter.

 Dit is de Belgische delegatie: Ilias Benkaddour – klasse T63 – Ligue Handisport Francophone, Maxime Carabin – klasse T52 – Ligue Handisport Francophone, Cécile Goens – klasse T33 – G-sport Vlaanderen, Roger Habsch – klasse T51 – Ligue Handisport Francophone, Joyce Lefevre – klasse T34 – G-sport Vlaanderen, Kiara Maene – klasse T20 – G-Sport Vlaanderen en Selena Van Kerm– klasse T37 – Ligue Handisport Francophone.

Meer info via https://www.paralympic.org/athletics/kobe-2024 Live beelden te bekijken via https://www.youtube.com/@paralympics/streams

Drie Belgen zullen van maandag 20 tot vrijdag 24 mei deelnemen aan het Europees Kampioenschap G-boogschieten in de Italiaanse hoofdstad Rome.

Piotr Van Montagu zal er proberen zijn eerste medaille te behalen op een groot kampioenschap.

De Belgische delegatie: Kathleen Meurrens klasse VI2/3 (niet-Paralympische discipline) – G-sport Vlaanderen, Ruben Vanhollebeke klasse VI1 (niet-Paralympische discipline) – G-sport Vlaanderen en Piotr Van Montagu – klasse Compound Open Men (Paralympische discipline) – Ligue Handisport Francophone.

 Meer info: https://www.worldarchery.sport/fr/competition/27872/roma-2024-european-para-archery-championships?news_tag=news (EM / Foto BPC)

 

Views: 74

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more