A1A3Edwin

Grootste beerpong-evenement van de Benelux komt naar Lichtervelde

LICHTERVELDE – Goed nieuws voor alle bier(pong)liefhebbers: de inschrijvingen voor het razend populaire Beats n’ Bots starten volgende week zondag.

Het Belgisch Kampioenschap, dat ooit in Antwerpen plaatsvond, werd in 2022 door schepen Jinnih Beels (Vooruit) verboden en verhuisde naar Lichtervelde. 

 

Ondanks de controverse in Antwerpen, trok het BK Beerpong vorig jaar een recordaantal van meer dan 2 000 deelnemers en bezoekers uit heel België.

Beat’s ‘n Bots is  een uniek festival dat een competitief en recreatief sportevenement combineert met een bruisende festivalervaring.

Het evenement is gericht op een brede participatie van teams, ongeacht leeftijd en geslacht. De competitie is gemengd en omvat de leeftijdsgroep van achttien tot 68 jaar. Het is uniek in zijn soort en bestaat uit twee luiken:

*Belgisch Kampioenschap Beerpong: Het kampioenschap draait om plezier, competitie en gezelligheid.

Teams strijden in spannende wedstrijden waar behendigheid, strategie en teamwork essentieel zijn.

*Festival: Bezoekers kunnen genieten van muziek, entertainment, foodtrucks en attracties. Het evenement trekt een breed publiek aan, waaronder niet alleen deelnemers, maar ook liefhebbers van muziek, zomerbars en festivals.

Het BK wint elk jaar aan populariteit en was vorig jaar, meer dan een maand vooraf, volledig uitverkocht.

Naast de deelnemers zijn ook gewone festivalgangers en supporters welkom om te genieten van beestige beats en botsende bierpongballen.

 

Wie vorig jaar niet kon deelnemen aan het officiële Belgisch Kampioenschap, krijgt op zondag 9 juni een herkansing.

Om 12 uur starten de inschrijvingen. Aan de succesformule wordt weinig gesleuteld: 256 deelnemers uit alle windstreken strijden om de nationale titel, ingekleed in een open air festival voor jong en oud, met attracties, live muziek, special acts, dj’s, en vele eet- en drankstandjes. Er is opnieuw een camping voorzien.

De line-up blijft nog even geheim. Al pakte de organisatie vorige jaren al uit met enkele kleppers als Wim Soutaer, 4T4 van ’t Hof van Commerce en DJ Triciaa (Laetitia uit Temptation Island).

Hoewel het festival toegankelijk is voor jong en oud (kinderen onder de twaalf jaar mogen zelfs gratis binnen), is deelname aan het beerpongtornooi uitsluitend voor achttien-plus.

 Meer info via www.beatsnbots.be. Plaats van gebeuren: Bontenhondstraat 4. (EM / Foto Beats ’n Bots)

 

Views: 10

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more