A1De SchorreWandelen

Themawandelen in De Schorre met huisgids Jan

Eerste wandeling op 23 maart 2024, 13.30 tot 15.30 uur, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Boom

Jan Vaeck tijdens een themawandeling – Copyright: rechtenvrij te gebruiken

 Wil je De Schorre en haar natuur op een andere manier leren kennen? Schrijf je dan in voor een unieke wandeling met huisgids Jan Vaeck dit voorjaar. Naast enkele hernemingen zijn er twee gloednieuwe thema’s: ‘Pasen en haar natuurverhalen’ in april en ‘In de voetsporen van heksen en duivels’ in juni. Koop je ticket voor 5,5 euro via www.deschorre.be.

 

Huisgids Jan werkte 30 jaar in De Schorre en kent het domein dan ook als zijn broekzak. “Jan kent de namen van alle planten en bloemen, vertelt je meer over geneeskrachtige planten en neemt je mee in de wereld van de plantenmythologie”, zegt gedeputeerde Mireille Colson. In maart neemt hij je mee door de apotheek van de goden: welk kruid helpt tegen tandpijn en welke bessen helpen voor het behouden van je zangstem?  In april kom je te weten hoe de feestdag ‘Pasen’ gekoppeld is aan de natuur. In mei staan er twee wandelingen op de planning: één over mythes en volksgeloof en één over lustopwekkende planten ‘wandelen door het lusthof van Venus en Satyr’. De laatste wandeling van het voorjaar gaat door in juni en daarbij treed je in de voetsporen van heksen en duivels.

De wandelingen beginnen in het onthaal van Congrescentrum De Pitte. Ook bij slecht weer gaan de wandelingen door, voorzie hiervoor dus de gepaste kledij. Elke wandeling duurt ongeveer 2 uur. Inschrijven op voorhand is verplicht via www.deschorre.be (doorklikken naar kalender).

klik op de foto dan op kalender De Schorre

 

Wanneer:

  • 23 & 24 maart 2024: Wandelen door de apotheek van de goden
  • 21 april 2024: Pasen en haar natuurverhalen
  • 5 mei 2024: Mythes en volksgeloof
  • 19 mei 2024: Wandelen door het lusthof van Venus en Satyr
  • 1 juni 2024: In de voetsporen van heksen en duivels

Telkens van 13.30 tot 15.30 uur

Waar:
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, Boom

Ja ik wil mijn sport ook op www.sportindekijker.be

graag info

Visits: 0

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more