A sportnieuwsA_ArchiefA1Voetbal

RAFC – OHL

reportage CVO/MD/SIDK

Voor voetbalfans is er goed nieuws: de Champions League blijft tot en met 2027 kosteloos te volgen op VTM. De VRT ziet deze wedstrijden aan zich voorbijgaan. Voor velen is dit begrijpelijk, aangezien commercieel voetbal thuishoort op een commerciële zender. Het geld van de belastingbetaler is niet bedoeld voor het bekostigen van voetbaluitzendingen op de publieke omroep. Aan de andere kant resulteert reclame op de zender indirect in kosten voor ons allen, aangezien de betaalde bedragen worden opgeteld bij de aankoop van het geadverteerde product. Niets is echt gratis.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag werd afgetrapt door… Wout Van Aert, een aangename verrassing voor vele fans, en hij deed het goed. In een interview met de geschreven pers gaf hij aarzelend toe dat hij toch een beetje Antwerp-supporter is. Wie niet?

Desondanks mocht OHL een overwinning behalen, aangezien ze momenteel met 0 op 15 punten staan, wat zorgwekkend is.

Er was slechts één doelpunt, gemaakt door Balikwisha, die Antwerp terugbracht naar de top zes. OHL maakte er een rustige wandeltocht van; RAFC was vanaf het begin de dominante ploeg en kreeg meerdere doelkansen, waarvan er één werd benut. Eindstand: 1-0.

Volgende wedstrijden:

  • Woensdag 6 december 2023: Antwerp – Charleroi
  • 9 december 2023: Cercle – RAFC
  • Woensdag 13 december 2023: RAFC – Barcelona