A1A2

Hubert De Ranter wint Geitetrofee

Hubert De Ranter wint Geitetrofee

 

10 | 12 | 23

De inwoners van Wilrijk riepen Hubert De Ranter uit als winnaar van de Geitetrofee 2023. Daarmee bekroont het district elk jaar haar meest verdienstelijke inwoner of vereniging.

 

Op zaterdag 9 december 2023 organiseerde het district Wilrijk de jaarlijkse kerstdrink voor haar inwoners. Deze vindt plaats op de kerstmarkt die dan wordt gehouden op de Bist. Elke inwoner ontving een handig Wilrijks fietslampje en een (kinder)ticket voor de schaatsbaan van Wilrijk Wintert.

 

Daarnaast trakteerde het district haar inwoners op hapjes en drankjes bij de kerstmarktkramen die worden uitgebaat door lokale verenigingen. De Wilrijkse kerstdrink lokte ruim 1.000 bezoekers.

 

Verkiezing Geitetrofee

 

Tijdens de kerstdrink verkozen de Wilrijkenaren ook de laureaat van de Geitetrofee. Als winnaar kwam Hubert De Ranter uit de bus. Met de vzw Wilrijk-Niedernhause-Ilfeld organiseerde hij dit jaar voor de 25ste keer de Wilrijkse kerstmarkt op de Bist. De Ranter haalde het in de stemming van Ludo Van Dyck (bekend van onder meer Centro Andino) en Paul Annys (uitbater van Zaal Ars).

 

Hubert De Ranter reageerde bijzonder blij: “De Geitetrofee is zowat de mooiste prijs die je als Wilrijkenaar kan winnen. Ik deel de trofee graag met alle vrijwilligers van de vzw Wilrijk-Niedernhausen-Ilfeld, die samen met mij elk jaar deze kerstmarkt opbouwen. En natuurlijk mijn fantastische echtgenote.”

 

Wilrijks districtsschepen voor evenementen en protocol Hans Ides: “Dat ruim 1.000 mensen hun stem uitbrachten voor de Geitetrofee bewijst dat de drie genomineerden sterk gewaardeerd worden. Voor Hubert is het alvast een erg verdiende erkenning voor al zijn werk in en voor onze verenigingen.”

 

Wilrijks districtsburgemeester Kristof Bossuyt: “Winnaar Hubert De Ranter en zijn medegenomineerden Paul Annys en Ludo Van Dyck zijn stuk voor stuk toppers uit verenigingsleven met een duidelijk Wilrijks DNA. Alle drie verdienden ze de Geitetrofee, maar de Wilrijkenaar heeft zelf die moeilijke knoop doorgehakt tijdens onze Kerstdrink.”