A sportnieuwsA1European Open 2023

Dick Norman blikt vooruit: “Deze loting kan alleen maar voor spektakel zorgen”

De European Open pakt meteen uit met een aantal topwedstrijden. “Met zo’n deelnemerslijst kan het niet anders dat er een aantal spannende matchen op het programma staan”, blikt tornooidirecteur Dick Norman vooruit.

De achtste editie van de European Open belooft weer voor vuurwerk te zorgen. Noorderbuur Botic van de Zandschulp (ATP-67) zal het in de eerste ronde opnemen tegen de 21-jarige Zwitser Dominic Stricker (ATP-88). De winnaar van dit gevecht zal het in de tweede ronde al moeten opnemen tegen het eerste reekshoofd Stefanos Tsitsipas (ATP-6).  Nog opvallend: landgenoot en voormalig ATP-finals finalist David Goffin (ATP- 99) speelt zijn eerste partij tegen Quentin Halys (ATP-76).

Verder staat er ook nog een Frans duel op het menu: Arthur Rinderknech (ATP-68) staat tegenover de vijf jaar jongere Hugo Gaston (ATP-94). Niet alleen in het enkelspel staan er Belgen klaar om het tennisveld in de Lotto Arena te betreden. In het dubbelspel krijgen we twee Belgische duo’s voorgeschoteld. Zizou Bergs (ATP-181), die zich zal proberen plaatsen voor de maindraw in het enkelspel, zal samenspelen met landgenoot Thibo Colson (ATP-481).  Ook Michael Geerts (ATP-262) kan weer schitteren op de European Open en dat met Gauthier Onclin (ATP- 206) aan zijn zijde.

Tornooidirecteur Dick Norman: “Met zo’n deelnemerslijst kan het niet anders dan dat er een aantal spannende matchen op het programma staan. We kijken natuurlijk erg uit om onze best geplaatste speler, Stefanos Tsitsipas (ATP-6), in actie te zien. We moeten evenwel niet wachten tot de partij van Tsitsipas voor spektakel. Heel wat matchen in de eerste ronde kunnen ook alleen maar voor toptennis zorgen.”

Voor dit tornooi is het toegelaten om de foto’s te gebruiken van Tennium Belga die de organisatie ons bezorgd mits bronvermelding.

 

Foto’s – ©Tennium Belga

 

Views: 0

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more