K.Kontich F.C.A. 3 – R.Leopold F.C.A. 2 (beker wedstrijd)

Zaterdag 29 augustus 2020

Aanvang 19.30 u.

Een gesprek

Na alle ellende en afgelastingen door het hardnekkige corona virus, is dit weekend de bekercompetitie van start gegaan.

Sportlindekijker was erbij en ging een kijkje nemen op het veld van Kontich FC. Voor de eerste ronde kwam Leopold Uccle op bezoek. Beide ploegen spelen in de reeks van eerste provinciale.

De wedstrijd begon met een blits start van Kontich, die langs alle kanten de tegenploeg dwong om zich te verschansen in hun 16-vak. Kontich liet alles zien wat een voetbalmatch nodig heeft, lange doorsteekvoorzetten, balbezit met driehoekjes, dribbelkunsten en een massa doelpogingen.

Echter binnen het kader lukte nooit. Uccle kwam na een kwartier een eerste maal aan de overkant door een opbouw van achteruit door Kontich, maar door een slecht terugspeelballetje en een alerte aanvaller Khalid Sadiki werd de keeper kansloos uitgespeeld: 0-1 op de teller.

Kontich beseft dat ze toch goed bezig waren en zetten hun aanvallen voort: links, rechts, midden, maar nog steeds ‘net niet’.

Uccle zette nog meer in op verdedigen en ging ook iets steviger in duel. De eerste gele kaarten voor tijdrekken en stevige fouten werden uitgedeeld. Na 38 minuten kon Uccle een goed ingestudeerde hoekschop verzilveren door het hoofd te bereiken van  Tevin Kabeya: 0-2.

Een voetballend sterker Kontich moet een 0-2 achterstand goedmaken. Wat kan een trainer dan nog meegeven tijdens de rust? Zo verder doen zou ik zeggen. Die paar centimeters naast doel kunnen toch niet blijven?

De tweede helft gingen beide ploegen voort op de ingegane weg. Kontich met mooie aanvallen, en Uccle met stevige verdediging. Het tij keert echter. Jordi Kreydt herhaalt een van zijn vele aanvallen, maar deze keer kwam er niets of niemand tussen de bal en het net. 1-2.

Ook Alexander Bell van Kontich had er al een aantal doelschoten op zitten, maar hij bleef proberen, maar na een klein halfuur in de tweede helft kon ook hij de netten laten trillen. 2-2.

De wedstrijd werd nu alleen een beetje bitsiger en de scheidsrechter kon niet anders dan Khalid Sadiki met een tweede gele kaart naar de kleedkamer te verwijzen. De laatste 10 minuten moest Uccle met 10 verder.

Enkele minuten voor het einde bracht Jordi Kreydt de bal gevaarlijk bij Tivi Huygen voor doel, en door de voet van verdediger Tevin Kabeya belandde de bal in doel. Of de bal zonder dit tikje ook was binnen gegaan blijft een vraag die niet meer relevant is.

Kontich won na een bewogen match met 3-2.

Tekst Carl Van Oostveldt

Foto Marc Demartin

Doelpunten: 14’ Es-Sadiki 0-1, 38’ Kabeya-Devilers 0-2, 53’ Kreydt 1-2, 72’ Bell 2-2, 87’ Kreydt 3-2.

Rode kaart: 78’ Es-Sadiki (Léopold Ukkel, 2x geel).