Maximaal koersplezier na wijziging starturen klassiekers

 

Copyright © 2020 Flanders Classics, Alle rechten voorbehouden.

foto’s : archief SIDK Eric T’Kindt

Vilvoorde, 26 augustus 2020 – De wielerkalender 2020 staat op z’n kop, met een bijzonder drukke agenda in het najaar. Zo overlappen alle uitgestelde voorjaarswedstrijden van Flanders Classics met de Giro. Om wielerfans niet te laten kiezen, maar vooral te laten genieten van alle uitgestelde wedstrijden, beslist Flanders Classics nu de starturen van z’n klassiekers te wijzigen, waardoor de WorldTour vrouwenwedstrijden in een aantrekkelijk tijdslot terecht komen.

 

 

 

 

 

 

Kiezen tussen een rit in de Giro en een Vlaamse klassieker, Flanders Classics wil het de wielerfan niet aan doen. Om iedereen die het wielrennen al maandenlang mist in het najaar ten volle van de uitgestelde wedstrijden te laten genieten, heeft Flanders Classics een oplossing gezocht. Het wijzigt de starturen van z’n koersen, waardoor de finish van de ritten in de Giro en de aankomst in de klassiekers, voor noch mannen- noch vrouwenwedstrijd, zullen overlappen. Deze beslissing werd genomen in overleg met VRT, aangezien televisie in de huidige omstandigheden een belangrijke rol zal spelen in de beleving van ons koersnajaar.

 

RONDE VAN VLAANDEREN EN GENT-WEVELGEM

Voor de WorldTourwedstrijden Ronde van Vlaanderen (18/10) en Gent-Wevelgem in Flanders Fields (11/10) zijn de tijdschema’s van Elite Mannen en Elite Vrouwen zodanig aangepast dat de vrouwen na de mannen zullen aankomen. Zo zullen de Elite Mannen in zowel Oudenaarde als Wevelgem ongeveer één uur vóór de voorziene aankomst van de etappes in de Giro finishen, de vrouwen dan weer een uur erna. Op die manier kan de supporter de finale van elke wedstrijd op de voet volgen. Door die wijziging komen de vrouwenwedstrijden bovendien in een bijzonder aantrekkelijk tijdslot terecht.