A2A3EdwinLopenWandelen

Wandel of loop in Antwerpen of Merksem en steun de strijd tegen borstkanker

ANTWERPEN – De Race for the Cure® is het grootste sportevenement ter ondersteuning van de strijd tegen borstkanker in Europa. Think Pink roept iedereen op om in te schrijven en samen in beweging te komen. Zo willen ze in het hele land een sterk signaal geven om zoveel mogelijk personen te sensibiliseren rond borstkanker, een ziekte die één op de acht vrouwen in België treft.

Van zaterdag 21 september tot en met zondag 3 november biedt Think Pink België deelnemers van de Race for the Cure® de mogelijkheid om drie kilometer te wandelen of vijf kilometer te lopen, alleen of in team. Over heel België worden verschillende races georganiseerd zodat iedereen kan deelnemen aan dit hartverwarmend evenement. Je kan ook je eigen route uitstippelen en meedoen waar en wanneer het het beste uitkomt.

Tijdens de Race for the Cure® wandelen of lopen personen die getroffen zijn door borstkanker in roze T-shirts, omringd door hun dierbaren en sympathisanten in witte T-shirts. Heidi Vansevenant, voorzitter van Think Pink: ‘Dankzij dit unieke concept van twee kleuren creëert Think Pink een sterke herkenbare band in het hele land.’

In onze provincie kan je op twee plaatsen deelnemen. Op zondag 29 september kan je lopen of wandelen in het Nachtegalenpark. Op zaterdag 26 oktober bestaat die mogelijkheid in het Fort van Merksem vanaf  10.30 uur.

Maar je kan ook gewoon een eigen parcours uittekenen en daar wandelen of lopen. Hoe je dat moet doen kom je te weten via  https://www.raceforthecure.eu/nl/How-to-participate

Inschrijven voor de Race for the Cure® kost achttien euro per persoon. Tot donderdag 15 augustus  geniet je van een Early Bird-tarief van zestien euro. De prijs is inclusief het officiële Race for the Cure® 2024-T-shirt.

Dankzij de aanwezigheid en de vrijgevigheid van de deelnemers kan Think Pink enerzijds wetenschappelijk onderzoek financieren en anderzijds haar dagelijkse steun voor mensen die getroffen zijn door borstkanker voortzetten. In 2023 namen 16 000 mensen deel aan dit evenement in België.

Borstkanker treft één op acht vrouwen in België en 11 432 mensen per jaar. Think Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren en sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren, zorg- en nazorgprojecten ondersteunen en opkomen voor de rechten van patiënten.

Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik of een mutsje. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. Het SMART Fonds van Think Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Meer info en inschrijven kan via https://www.raceforthecure.eu/nl. (EM / Foto Think Pink)

https://www.raceforthecure.eu/nl

 

Views: 29

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more