A sportnieuwsA1AntwerpenLopen

Jaak Schram Parkloop: al bijna 50 jaar een begrip in Hoboken

13/11/2023

Iedereen met een sportief hart is welkom op zaterdag 18 november in park Sorghvliedt om deel te nemen aan de parkloop en/of Eurojogging. Uiteraard zijn ook supporters welkom. Er is een springkasteel en kinderanimatie voor de jeugdige deelnemers en een foodtruck met warme hapjes en drankjes.

Als eerbetoon aan bezieler Jaak Schram, wiens grote drijfveer was om zoveel mogelijk kinderen aan het sporten te krijgen, wordt dit jaar al voor de 49e keer de ‘Jaak Schram Parkloop’ georganiseerd, één van de oudste loopwedstrijden van Antwerpen. Tijdens de parkloop ontdekken de renners al sportend het park Sorghvliedt en Broydenborg.

Zowel leerlingen van de Hobokense basisscholen als leden van de Hobokense sportclubs zijn uitgenodigd om geld bij elkaar te lopen voor hun vereniging tijdens de Eurojogging op een parcours van 1 km. Er worden waardebonnen voor sportmateriaal verdeeld ter waarde van 1500 euro.

Bij de Jaak Schram Parkloop kies je als loper zelf de afstand die het best bij je past: een rondje van 2,5 km slingert door de parken Sorghvliedt en Broydenborg. Na afloop krijgen de sportievelingen een medaille. Aan de Waterbar van Water-link kunnen lopers bekomen en iets drinken.

Districtsschepen Carine Leys: “De Jaak Schram Parkloop is ondertussen alom gekend in Hoboken. Al bijna 50 jaar zorgt dit sportieve evenement ervoor dat er samen gelopen wordt wat een gevoel van eenheid creëert. Om 13 uur starten de jeugdige lopers en vanaf 13.30 uur is het de beurt aan alle Hobokenaren om het beste van zichzelf te geven op een zelf gekozen afstand. Maak er een uitstapje van voor heel het gezin en kom mee rennen en supporteren voor de anderen.”

Views: 6

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more