A sportnieuwsA1AntwerpenVoetbal

Toby Alderweireld: ‘Mijn ‘afscheid’ aan de nationale ploeg gebeurde in een opwelling’

DEURNE –Woensdag 28 juni 2023

 

Foto boven:

Honderden fans (ook veel jeugd) was aanwezig op de eerste training van RAFC/ Zij die geluk hadden mochten de training privé vanuit hun woning meemaken

We waren erbij en maakten  een foto en geluid verslag, klik op de foto om het boek te openen

Verslag Edwin Mariën

Foto Marc Demartin

Vanmorgen woonden een 300-tal Antwerp-supporters de eerste open training van hun team bij. In de namiddag stonden trainer Mark van Bommel en Toby Alderweireld de verzamelde Belgische en Nederlandse pers te woord.

Alderweireld: ‘Uiteraard speelt dat doelpunt op Genk nog weleens door mijn achterhoofd. Het gebeurt stilaan wel minder en minder. Net na de wedstrijd dacht ik er elke minuut aan. Nu zou ik het geen roes meer willen noemen. Ik ben wel heel trots over dat wat we als team hebben neergezet. Uiteraard zal dit één van de mooiste momenten uit mijn voetbalcarrière blijven, misschien wel het allermooiste, maar ik kijk ook al naar het volgende wat op ons afkomt. Het wordt een moeilijker seizoen omdat iedereen veel van ons verwacht. In ieder geval meer dan vorig seizoen. Maar het is ook weeral leuk om die uitdaging aan te gaan. Niks moet, maar we willen er wel weer volop voor gaan. Een keer dat je iets hebt gewonnen voelt dat als een microbe die je hebt gekregen en dan wil je dat elk jaar weer opnieuw beleven. Je wil iedere keer hetzelfde of beter doen.’

‘We zijn verzekerd van Europees voetbal. Hopelijk gaan we naar de Champions League. Dat zou fantastisch zijn. In de eerste interviews die ik  heb gegeven, heb ik gezegd dat dit een soort van droom was: kampioen spelen en daarnaast de Champions League naar Antwerpen brengen. De Supercup is al een eerste prijs die voor de deur staat. Het is nu onze derde trainingsdag. We nemen een rustige aanloop. Het is aan de coach en het bestuur om ervoor te zorgen dat we voldoende gewapend aan de start kunnen verschijnen want we gaan een druk seizoen tegemoet. We gaan natuurlijk Pacho missen maar we kunnen dat op verschillende manieren oplossen. Dat was ook onze kracht vorig seizoen: als team konden we – ondanks vele blessures – toch goede kwaliteit brengen en wedstrijden winnen.’

Editie 100
We danken iedereen die heeft meegewerkt aan deze en vorige edities

‘Mijn afscheid aan de nationale ploeg was een soort opwelling. Ik moet ook eerlijk zijn: ik heb de statistieken bekeken en gelezen dat ik – als Belg – na Zeno Debast de meeste minuten  heb gemaakt. Dit seizoen komt er dan nog eens Europees voetbal bij. Ik wil wel een heel seizoen top zijn, ook in september-oktober-november, in die periode wil ik me volledig op Antwerp focussen. Daarna heb je het EK maar het is niet aan mij om tegen de  bondscoach  te zeggen: ‘Dan wil ik er wel bijzijn.’ De huidige spelers bij de Rode Duivels verdienen hun selectie. Ze doen het ook goed dus wie ben ik om een plaats op te eisen? Stel dat wij de Champions League halen, dan staan we voor een loodzwaar programma en dan wordt het ‘nationale ploeg’-verhaal wel heel moeilijk voor mij. Ik heb dan maar een heel kortstondige periode om te recupereren maar je weet nooit wat er op het einde van het seizoen kan gebeuren. Het is onvoorspelbaar wat ik ga zeggen indien de bondscoach me nodig zou hebben.’

‘Ik heb enorm geapprecieerd dat de bondscoach vlug met mij contact heeft opgenomen. Ik heb heel goede gesprekken met hem gehad maar ik word er dit jaar 35 en in het voetbal zijn er zoveel wedstrijden. Als ik iets doe wil ik het goed doen. Kwaliteit gaat boven kwantiteit en nogmaals, ik speel in heel veel matchen heel veel minuten en het zou jammer zijn om me niet volledig te kunnen geven voor Antwerp omdat ik bepaalde periodes weg ben. Over de rel rond de aanvoerdersband weet ik evenveel als jullie. In ieder geval is zoiets niet leuk voor de ploeg. Langs de andere kant vind ik wel dat het goed draait: de wedstrijden gaan goed, het spel gaat alleen maar in stijgende lijn en er hangt heel veel enthousiasme rond de ploeg, ook bij de fans.’

Terug aan het werk. Voetballen en enig doel is winnen en mogelijk beter doen dan vorig super seizoen. Er zijn gesprekken met bestuur van RAFC Van Bommel: ” ja als er gesprekken zijn is het om de samenwerking verder te zetten”. Van Bommel kent RAAFC Van Bommel kent veel van voetbal en kan RAFC naar hoger doelen leiden. Van Bommel kan de ploeg wereldwijd bekendheid geven, Van Bommel kent zijn spelers en weet hoe ze kunnen scoren. Is Van Bommel de ideale man.. hebben we een glazen bol. (MD)

Mark van Bommel ligt nog een jaar onder contract als trainer maar er liggen buitenlandse kapers op de kust en in voetbal weet je nooit. ‘Vorig jaar begonnen achttien trainers aan de competitie in 1A en weet je wie er aan het eind van het seizoen nog bij de club rondliep waar hij startte? Vrancken, Brys, Vanhaezebrouck en ik. Maar ik ben in gesprek met de club en indien je dat doet heb je in ieder geval de intentie om met elkaar door te gaan.’

Edwin MARIËN

Foto’s Marc Demartin (sport in de kijker)

‘Mijn afscheid aan de nationale ploeg was een soort opwelling. Ik moet ook eerlijk zijn: ik heb de statistieken bekeken en gelezen dat ik – als Belg – na Zeno Debast de meeste minuten  heb gemaakt. Dit seizoen komt er dan nog eens Europees voetbal bij. Ik wil wel een heel seizoen top zijn, ook in september-oktober-november, in die periode wil ik me volledig op Antwerp focussen. Daarna heb je het EK maar het is niet aan mij om tegen de  bondscoach  te zeggen: ‘Dan wil ik er wel bijzijn.
Een eigen trui.. knap  klik op de foto om verder te gaan

 

Views: 32

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more