A1A2AlgemeenG-sport

G_Sport in Berlijn 2023

Sport doet verenigen en ook mensen met een beperking doen aan sport. Normaal zou je denken, maar er waren andere tijden. Een van de G sporters was Vervoort en zij vocht niet enkel tegen haar ziekte maar ook voor erkenning van haar sport en die van andere sporter die een beperking hebben. Ze hebben talent en ze hebben wilskracht. Helaas komen ze nog veel te weinig in de grote media, na de spelen in Belijn is het “even” anders en niemand minder dan Koen Wouters en VTM maakten een mooie reportage. Ook wij doen ons best met ‘o’ middelen om de sport in de kijker te zetten. We wachten op persartikels van de bond van sport voor gehandicapten en hopen dan ook hun materiaal te mogen gebruiken. Sport promoten van een betaald media is nooit goed, vroeg of laat gaan ze beperkingen opleggen en geld vragen. Geld dat beter naar de sporter gaat dan naar een rijk sociaal media.

Sport kan het leven van een mens danig veranderen dat is de missie van Special Olympics sinds de oprichting in 1968 door Eunice Kennedy Shriver, in de VS. 

En we kunnen zeggen dat het werkt! Sindsdien is Special Olympics een internationale beweging geworden die actief is in 193 landen, met meer dan 5,5 miljoen atleten met een verstandelijke beperking die deelnemen aan sporttrainingen en wedstrijden in verschillende olympische sporten, aan het Healthy Athletes Program en zoveel meer. 

Special Olympics Belgium telt vandaag 20 000 atleten en kan hun olympische dromen realiseren dankzij de steun van onze vele partners, sponsors, mecenassen, donateurs en vrijwilligers. Special Olympics Belgium wil tegen 2024 een “actor of change” worden voor een meer inclusieve samenleving waarin mensen met een verstandelijke beperking een actieve rol spelen. Sport, gezondheid en onderwijs zullen centraal blijven staan in onze initiatieven die we in steden en gemeenten zullen opzetten. Zo kunnen we het leven van 165 000 Belgen met een verstandelijke beperking verbeteren. 

Ook www.sportindekijker was aanwezig en we danken Joëlle Verbeeck voor de bereidwillige medewerking en het besteden van haar vrije tijd voor het fotograferen en maken van foto’s op de diverse diciplines.


Lees ook onze editie 100

Editie 100 van sportindekijker.be

kijk via www.sportindekijker.be——————————

G Sport in Berlijn met dank aan Joelle verbeeck

 

Views: 31

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more