Foto is ter illustratie heeft niks te maken met artikel
Antwerpenmobiliteit

Stad Antwerpen zoekt nieuwe aanbieder van elektrische deelsteps – her aanleg van de Cogels-Osylei

Infomoment heraanleg Cogels-Osylei

 

Begin mei start de langverwachte her aanleg van de Cogels-Osylei in Berchem.

® Pers Antwerpen

We volgen dit verder op, of anders meer nieuws via de gewone media (MD)

 

Aanbieders van deelmobiliteit hebben in Antwerpen een vergunning nodig om te mogen werken, met per voertuigcategorie een maximum aantal vergunningen. Specifiek voor elektrische deelsteps gaat de stad nu op zoek naar een nieuwe aanbieder. Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen tot half april. 

Momenteel zijn er drie aanbieders van deelsteps actief in Antwerpen: Lime, Poppy en Bird. Op 8 oktober 2024 eindigt de vergunning van Bird. Stad Antwerpen gaat daarom nu alvast op zoek naar een nieuwe aanbieder van elektrische deelsteps.

Foto is ter illustratie heeft niks te maken met artikel

De kandidaat-aanbieder moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Het reglement en alle info over deze oproep zijn te vinden op www.slimnaarantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link. De vergunningsaanvragen moeten uiterlijk op 15 april worden ingediend.

De exploitatie van deze deelsystem

Foto is ter illustratie heeft niks te maken met artikel

en is gereglementeerd door de stad, om de openbare orde en veiligheid te vrijwaren en een wildgroei en overaanbod te voorkomen. Zo voorziet Antwerpen zones waar het verboden is om deelsteps en -fietsen te gebruiken (no go zones) of achter te laten (no park zones), of waar het aangeraden is om ze te stallen (dropzones). De verschillende zones zijn te raadplegen in de apps van de aanbieders en op het stadsplan onder de categorie mobiliteit.

Foto is ter illustratie heeft niks te maken met artikel

 

 

Koen Kennis, schepen voor mobiliteit: “Deelmobiliteit levert ook een bijdrage aan de modal shift in Antwerpen. We werken met een beperkt aantal aanbieders, in een kader van goede afsprak

en die maken dat het juiste aanbod op de juiste plek terecht komt. Goede afspraken maken goede vrienden.”

Foto is ter illustratie heeft niks te maken met artikel

Views: 6

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more