A sportnieuwsA2EdwinWielrennen

Sportvelden in de Harold Rosherstraat in Hoboken zijn aan vernieuwing toe

HOBOKEN – District Hoboken zet in op kwalitatieve en toegankelijke speelterreinen. De huidige speeltuin en sportvelden in de Harold Rosherstraat zijn inmiddels aan vernieuwing toe.

De aannemer start op maandag 8 april met de afbraakwerken. Het doel is om van het grote speelterrein aan Polderstad een aantrekkelijke, fantasierijke en uitdagende sport- en speelzone te creëren. Het district Hoboken organiseerde een enquête onder de de bezoekers van het sport- en speelterrein gelegen aan de Harold Rosherstraat.

Uit deze bevraging kwam de vraag naar meer groenvoorzieningen, gevarieerde speeltuigen en een uitgebreider skateterrein. Daarom zal het ruime grasveld worden omgevormd tot een veelzijdige plek met een hondenloopzone, voetbalvelden, basketbalveld, speeltuin en skatepark. Daarnaast zal de aanplanting van nieuwe bomen en bloemenvelden bijdragen aan het creëren van een groene oase op het terrein. De speeltuin is ontworpen voor kinderen van verschillende leeftijden.

Verschillende schommels, een evenwichtsparcours, speelhuisjes met glijbanen en een vlonder met zandspelen zijn maar enkele speeltuigen waar kinderen zich op zullen kunnen vermaken. Ook voor het skatepark werd een bevraging georganiseerd. Hieruit kwam een ontwerp voort van een glooiend skatelandschap dat verschillende niveaus van vaardigheid ondersteunt. Zelfs beginnende skaters kunnen hier terecht om hun eerste trucs te oefenen.

Tenslotte wordt het bestaande fiets- en voetpad van plaats gewisseld. Zo ontstaat er een veilige route die mooi aansluit bij de omringende paden. Voor optimaal comfort wordt het fiets- en voetpad ook verbreed en weg geschoven van de grote laanbomen die zorgen voor wortelopdruk. De werken aan het fiets- en voetpad zullen ongeveer een maand duren. Tijdens deze werken wordt een omleiding voorzien langs de Fodderiestraat. Er wordt geen hinder verwacht voor gemotoriseerd verkeer. Carine Leys (N-VA), districtsschepen voor sport: ‘De speeltuin en het sportterein waren aan vernieuwing toe.’ ‘We hebben optimaal rekening gehouden met de behoeften van de gebruikers.

Zo kregen de skaters de kans om aan te geven welke toestellen zij wensten.’ ‘Door echt naar hen te luisteren, hopen we hen een skatelandschap aan te bieden dat écht aan hun verwachtingen voldoet.

 

(EM / Simulatie District Hoboken)

Visits: 82

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more