A2A3EdwinWielrennen

Remco Evenepoel en Primoz Roglic kijken elkaar opnieuw in de ogen tijdens Dauphiné

ANTWERPEN – Na hun duel in de Ronde van Spanje kijken Remco Evenepoel en Primoz Roglic elkaar (eindelijk) nog eens in de ogen tijdens de Dauphiné Libéré die op zondag 2 juni van start gaat.

In de Ronde van Baskenland werden ze beiden, na een val, uitgeschakeld. Vraag is dan ook hoe het momenteel staat met hun conditie.

Beide toppers bereiden zich voor op de Tour. In de Dauphiné krijgen ze een aantal zware opponenten: Sepp Kuss (winnaar van de Vuelta in 2023), de  veelbelovende Spanjaarden Juan Ayuso en Carlos Rodriguez , Tao Geoghegan Hart uit Groot-Brittannië, David Gaudu en Guillaume Martin uit Frankrijk, Santiago Buitrago uit Colombia en Felix Gall uit Oostenrijk.

De Dauphiné eindigt op het Plateau des Glières op zondag 9 juni, minder dan drie weken voor de start van de Tour.

Keren we even terug naar de Ronde van Baskenland. Roglic won er de openingsetappe en reed in de leiderstrui toen hij ten val kwam.

Na een inactiviteit van twee maanden staat hij er weer als kopman van Bora-Hansgrohe. Met de steun van klimmers als Jai Hindley en Aleksandr Vlasov lijkt de winnaar van de Dauphiné 2022 over de betere wapens te beschikken of in ieder geval meer strijd te kunnen leveren tegen Remco Evenepoel dan in Parijs-Nice het geval was.

De voormalige wereldkampioen verliet Baskenland met een gebroken schouderblad en sleutelbeen. Hierdoor kon hij onder meer niet starten in Luik-Bastenaken-Luik.

Evenepoel werd tweede in Parijs-Nice, na Matteo Jorgenson. Hij won wel de laatste etappe, de groene trui en de bolletjestrui.

Evenepoel zal voor de tweede maal in zijn carrière deelnemen aan een grote koers op Franse bodem. Hij kan hiervoor rekenen op ploegmaats als Mikel Landa en Ilan Van Wilder.

Sepp Kuss, die zal mogen starten met rugnummer 1, krijgt onder meer Matteo Jorgenson en Steven Kruijswijk aan zijn zijde. En wat gedacht van UAE Team Emirates? Zij starten met  Juan Ayuso (de winnaar in Baskenland), Marc Soler en Pavel Sivakov.

Bij Ineos Grenadiers liet Carlos Rodriguez met zijn overwinning in de Ronde van Romandië zien dat hij klaar is  om zijn progressie voort te zetten na zijn doorbraak vorig jaar, toen hij vijfde werd in de Tour.

Groupama-FDJ rekent op David Gaudu, terwijl Lidl-Trek vertrouwt op Tao Geoghegan Hart, winnaar van de Giro 2020, die de hulp krijgt van Giulio Ciccone. Santiago Buitrago is één van de outsiders die even goed wil presteren als in Parijs-Nice.

*DE VOORNAAMSTE BELGEN AAN DE START: Evenepoel, Van Wilder (Soudal-Quick Step), De Gendt (Lotto Dstny), Teuns (Israel-Premier Tech), Benoot (Visma | Lease a Bike).

*RITTENSCHEMA: Zondag 2 juni: Saint-Pourçain-sur-Sioule – Saint-Pourçain-sur-Sioule (172,5 kilometer, vlak); Maandag 3 juni: Gannat – Col de la Loge (142 kilometer, heuvelachtig): Dinsdag 4 juni: Celles-sur-Durolle – Les Estables (181,2 kilometer, heuvelachtig); Woensdag 5 juni: Saint-Germain-Laval – Neulise (34,4 kilometer, individuele tijdrit); Donderdag 6 juni: Amplepuis – Saint-Priest (200,2 kilometer, heuvelachtig); Vrijdag 7 juni: Hauterives – Le Collet d’Allevard (173,2 kilometer – vlakke rit met aankomst op een col); Zaterdag 8 juni: Albertville – Samoëns 1600 (145,5 kilometer, bergrit); Zondag 9 juni: Thônes – Plateau des Glières (152,5 kilometer, bergrit).

*OP TV: Alle ritten komen live op VRT 1 (EM / Foto’s Billy Ceusters)

 

Views: 3

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more