A2

Clubraces & Familyday’s op Glosso

Maar al te vaak stel je je de vraag waar dat hedendaagse rallycross piloten de mosterd vandaan halen. Want ergens moet er toch een vonkje zijn ontstaan dat nadien de doorslag heeft gegeven voor een eventuele latere stap in een regionale of nationale competitie.

Wel de Clubraces zijn daar zonder meer een onderdeel van. Zelf het stuurwiel van je racewagen ter hand nemen en persoonlijk ondervinden hoe het voelt om snel en foutloos door de bocht te gaan.

Daar staan  de Clubraces op het Glosso circuit in Arendonk zonder meer garant voor. Al gaat het natuurlijk niet zonder de nodige fouten. Maar uit fouten leer je nu eenmaal. Ook al staan de beste stuurlui aan wal.
Zonder de nodige aanmoedigingen zou je de echte adrenaline niet voelen. De geur van verbrand rubber en andere brandstofwolken zijn zonder meer de ingrediënten van een dag vol autosport in het weekend van 29 & 30 juni op de Glosso omloop in Arendonk.

Niet alleen de mannelijke piloten verschijnen daar dan aan de start. Ook de dames weten maar al te goed het gaspedaal te vinden. Het is daarom ook dat dat deze klasse telkens weer aan omvang wint. Piloten die tegenwoordig hoge toppen scheren in het regionaal of nationaal kampioenschap rallycross vonden in een ver verleden de weg naar het circuit via één of ander Clubrace. Kortom het is de ideale springplank of uitlaatklep om een latere weg in te slaan en nadien de champagne rijkelijk te laten vloeien.

Maar niet alleen de Clubraces komen aan bod. Het zijn drukke tijden daar op de Glosso omloop in Arendonk. Exact tien jaar geleden zag RM magazine het levenslicht. Zowat alles waar dat een racemotor in zit verschijnt op regelmatige basis in het kleurrijke magazine. Hoog tijd dus om er op 20 & 21 juli een feest van te maken. En dat onder de naam Family Day’s. Family Day’s wordt zonder meer een feestelijke gebeurtenis met een heuse kermis, veel muziek en een mega BBQ.

Maar de hoofdbrok speelt zich, hoe kan het ook anders, af op de Glosso omloop met een co – zitje in een echte  rally of rallycross bolide. Mee aan boord stappen  als co – rijder moet zonder meer de kers op de taart gaan worden.

Het wordt een weergave van “ Drive for live “ van enkele jaren geleden. Jongeren tot 14 jaar betalen 10 euro per rit. Vanaf 14 jaar mag je mee aan boord stappen voor 15 euro.  En dat allemaal ten voor delen van het Mc. Donald kankerfonds. Meer info om mee aan tafel schuiven voor de heerlijke BBQ of te overnachten op de plaatselijke camping  kan je bekomen bij rmmagazine@telenet.be of Staf.stoffels@telenet.be

Aanvullende info over de Clubraces en Family Day’s kan je vinden op de website www.glossocircuit.be.

Schrijf u nu in op onze wekelijkse nieuwsbrief of maandelijkse sportflash

Mis niets van het laatste sportnieuws

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

 
TOE TE VOEGEN NA JE ARTIKEL

Tekst: Peter Claesen

Foto’s: Peter Grijmans, Peter Claesen

 

Schrijf u nu in op onze wekelijkse nieuwsbrief of maandelijkse sportflash

Mis niets van het laatste sportnieuws

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Views: 7

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more