A1AlgemeenVoetbal

RAFC – Westerlo 2 – 2

 

Klein duimpje tegen de reus. Als we het klassement bekijken zou je dat denken, RAFC staat in de hoge regionen en Westerlo staat ergens achteraan de lijst met respectievelijk 17 en 31 punten

.

RAFC en Westerlo speelden gelijk met een eindstand van 2-2, wat resulteerde in een opmerkelijke wedstrijd tussen de ploeg in de hogere regionen, RAFC, en de achterblijver Westerlo met respectievelijk 17 en 31 punten in het klassement.

De wedstrijd vond plaats in december, op een van de warmste dagen van het afgelopen decennium. Ondanks de hoge temperaturen draaide het uiteindelijk om doelpunten en punten. Het was de voorlaatste wedstrijd van 2023, waarbij de fans weer aanwezig waren op de Bosuil in Deurne. Opvallend was de lege tribune, wat een voortdurende situatie is als gevolg van diepe meningsverschillen tussen de eigenaar van het stadion en RAFC.

Nu, laten we eens terugkijken naar de wedstrijd zelf. De man van de wedstrijd was ongetwijfeld de kapitein, Toby Alderweireld, die op het laatste moment een redding verrichtte. Zijn leiderschap en voetbaltalent zijn algemeen bekend. Westerlo gaf niet op en was zelfs een tijdlang de sterkere partij.

Hier zijn de doelpunten:

  • 45’+1 Arbnor Muja 1-0
  • 71’ Lucas Stassin 1-1
  • 76’ Lucas Stassin 1-2
  • 85’ Toby Alderweireld 2-2