A1sportnieuws

Koerstrui Kampioen

Koerstrui Kampioen

Koerstrui, een podcast van De Velodroom, haalde reeds meer dan 20.000 downloads.

Op 16 maart 2022 schoot de podcast ‘Koerstrui’ uit de startblokken met een eerste aflevering. Verscheidene grote namen uit de wielerwereld kwamen langs in De Velodroom, het wielermuseum in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. Zij vertellen echte, menselijke verhalen aan de hand van enkele gekozen koerstruien. De unieke insteek bleef niet onopgemerkt; de wielerpodcast werd op amper een half jaar meer dan 20.000 keer gedownload en scoorde cumulatief al meer dan 11.000 views op Youtube. Meer info en downloadlinks op www.koerstrui.be.

Koerstrui – een podcast voor zij die de wereld verkennen op hun stalen ros, maar ook voor zij die denken dat de gele trui een gek fashion statement is. Anders dan vele podcasts, wordt hier niet louter analytisch ingezoomd op actuele sportprestaties. De podcast slaagt er in om, samen met Sporza presentator Ruben Van Gucht, de menselijke kant van ‘de koers’ te schetsen.

Gedeputeerde Mireille Colson, bevoegd voor Toerisme, Groen- en Recreatiedomeinen: “De Velodroom leende zich als ideale locatie voor deze podcast. Het fietsbelevingscentrum bezit meer dan 1500 wielertruien, 40 fietsen, 3000 boeken en nog zoveel andere fietsschatten, maar we zijn meer dan beheerder van fietserfgoed. We willen mensen echt laten proeven van de koers en de typisch Vlaamse fietsfolklore door hen mee te nemen in levensechte verhalen. Er is geen betere manier dus om dit museum en z’n collectie te belichten dan enkele helden uit te nodigen die deze collectie mee tot een stukje wielergeschiedenis maakten.”

Ine Beyen vertelt over de koerstrui van AG2R – Copyright: Charlotte Van Looy 

Zes ex-coureurs passeren de revue. Zij hangen in 18 afleveringen van steeds 10 tot 20 minuten een tijdloos verhaal op aan de hand van, hoe kon het anders, koerstruien. Men kijkt naar de man of vrouw achter de trui, in wisselwerking met de entourage en de omstandigheden van legendarische wielermomenten. De ex-renners kiezen steeds 3 koerstruien uit de collectie van De Velodroom en vertellen tastbare verhalen, die ronduit bingewaardig zijn.

Zo weet ex-profwielrenster Ine Beyen te ontroeren met haar keuze voor de AG2R-trui. Deze werd namelijk gedragen door overleden wielrenner – en boezemvriend van Ine – Kristof Goddaert. Kristof werd tijdens een training in 2014 aangereden door een bus. “Sindsdien nam ik nooit meer de bus. En ik ben dat ook niet direct van plan. Toen ik zag dat een van de wielertruien van Kristof bij de collectie zat, was de keuze voor deze trui rap gemaakt. Ik moest over Kristof vertellen”.

‘Koerstrui’ is beschikbaar als podcast op Apple Podcast en Spotify of als Vodcast (inclusief beeldmateriaal dus) op Youtube.

PRAKTISCHE INFO
Waar:
Te vinden op volgende platformen:

Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/be/podcast/koerstrui/id1608201519?uo=4Spotify: https://open.spotify.com/show/3Dr2aisF5noDGsSUmrLPi0

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=rxak8UjTXnU

 

Meer info: www.koerstrui.be

 

Patrick Van Dam – 03 880 76 16

develodroom

Disclaimer: Op deze e-mail is de wet van 13 juni 2005 over het vertrouwelijke karakter van elektronische communicatie van toepassing. De tekst van het relevante artikel 124 kun je op onze website consulteren. http://www.provincieantwerpen.be/over-deze-website.html