A1A3EdwinTriatlon

Inschrijvingen geopend voor HB Accountants Triatlon in Turnhout  

TURNHOUT – Vanaf morgen donderdag 16 mei kan je een startbewijs bemachtigen voor de HB Accountants Triatlon Turnhout.

 De vorige editie vlogen de tickets de deur uit en was de wedstrijd met meer dan 700 deelnemers volledig uitverkocht. Snel zijn is dus de boodschap.

Triatlonclub Taxan(TRIA) maakt van de Nieuwe Kaai in Turnhout het sportieve middelpunt van Turnhout.

Eerder dit jaar ontving de club meer dan 2 000 deelnemers op de halve marathon. Begin deze maand inspireerde Taxan[TRIA] zelfs de Belgische Wielerbond om er het BK Gravel te organiseren.

Op zondag 29 september is het de tijd voor de derde editie van de HB Accountants Triatlon. De vorige editie was volledig uitverkocht en lokte meer dan 700 triatleten naar de (sport)hoofdstad van de Kempen.

 Om het evenement een laagdrempelig karakter te geven start de dag met een ouder&kind duatlon.

 

Voorzitter Thomas Peeters: ‘We vervangen de traditionele zwemproef door een leuke verrassingsproef en laten dan ouders samen met hun zoon of dochter drie kilometer fietsen en één kilometer lopen.’

Voor wie eens wil kennismaken met triatlon is er de recreatieve wedstrijd van 400 meter  zwemmen, 22 kilometer fietsen en vijf kilometer lopen, waar bewust gekozen wordt voor een kortere zwemafstand.

Met vrienden, familie of collega’s deelnemen als trio kan ook, waarbij ieder een discipline voor zich neemt.


De triatlon lokt ook heel wat supporters naar de Nieuwe Kaai en omgeving. Het parcours zorgt ervoor dat supporters de atleten erg vaak zien passeren en maakt dat het een erg sfeervolle wedstrijd is.

De ouder & kind duatlon start om 11.30 uur, de recreatieve triatlon om 13 uur en de kwarttriatlon om 15 uur aan de Jachthaven aan de Nieuwe Kaai

 Taxan[TRIA] zorgt voor een terras waar zowel atleten als supporters terecht kunnen voor een natje en een droogje. Meer info via www.taxantria.be. (EM / Foto’s Thomas Peeters)

 

 


Bekijk hier de aftermovie: https://youtu.be/xYLSXLmdT5k?si=oez9r3V938JKe3TD 

 

 

Views: 123

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more