A_ArchiefA1

Handbal Merksem, RAFC pakt punten

Beste lezer

Beste supporter

 

Handbal Merksem pakt punten, maar ook RAFC pakte punten..

Tien jaar ‘Gent en Garde’ met lunch van de toekomst, fietstochten en unieke gerechten  lees verder onder de foto (Verslag stad Gent)

Lees ons verslag

 

Verder de prijs van cultuur en zet de vrijwilliger in de kijker

 

klik op de onderstaande foto en lees ons artikel in extra bijlage

 

Ons volgend magazine verschijnt de laatste week van maart 2024. De sportlaureaten staan in de kijker, met dank aan de diverse gemeentes voor het opzenden van foto’s en uitslagen.

Zet ook uw sportlaureaten in ons magazine, gratis, ja gratis bestaat nog voor info mail nu info@sportindekijker.be  vermeld uw contactgegevens naam, functie en een werkend gsm nummer, best ook de uren dat u wenst gebeld te worden.

 

Bezoek onze website,

 

 

Tien jaar ‘Gent en Garde’ met lunch van de toekomst, fietstochten en unieke gerechten

De Gentse voedselstrategie ‘Gent en Garde’ bestaat tien jaar. Dat vieren de Stad Gent en de Gentse Voedselraad op vrijdag 8 maart met ‘food talks’ en een lunch van de toekomst in De Vooruit. Bovendien zijn er ook fietstochten langs lokale voedselprojecten en serveren 17 Gentse restaurants een speciaal gerecht.

Reportage stad Gent
® stad Gent

Al tien jaar zet de Stad Gent met de voedselstrategie Gent en Garde in op een lokaal, duurzaam en sociaal voedselsysteem. De Stad start via Gent en Garde tal van projecten op die focussen op duurzaamheid en korte keten. Foodsavers, Restorestjes, de moestuingroepen en de gratis fruitplukplekken, het zijn maar enkele voorbeelden.

Om de tiende verjaardag te vieren, staat Gent en Garde een dag lang in de kijker tijdens het driedaagse Kiemkracht-festival in De Vooruit. Op vrijdag 8 maart kunnen deelnemers genieten van een heuse ‘lunch van de toekomst’. Met lokale, seizoensgebonden producten worden gerechten samengesteld die even plantaardig als verrassend zijn. Na de lunch geven een geschiedkundige en een futuroloog lezingen over het Gentse voedselsysteem en sluit Wouter Deprez de namiddag af met een blik op de toekomst.

Smaakvolle fietstochten

De Stad Gent organiseert op dezelfde dag drie afterwork-fietstochten langs organisaties en bedrijven die duurzaam voedsel hoog in het vaandel dragen. Starten gebeurt aan brouwerij Stroom in de Forelstraat, bij Foodsavers aan de UCO-site of aan plukboerderij Grondig in Destelbergen. Deelnemers genieten onderweg van duurzame hapjes.

 

Proef bij 17 Gentse restaurants

Tot slot zijn er ook 17 Gentse restaurants die op vraag van de Stad Gent van 7 tot 24 maart speciale Kiemkracht-gerechten op de kaart zetten. Van een burger gemaakt van lokaal geproduceerde seitan tot een luxueus vijfgangendiner met lokaal geteelde groenten, er is voor elk wat wils.

Aan het driedaags festival Kiemkracht is er heel wat eten en drinken: lezingen, fietstochten, theater, film… Maar belangrijker nog is dat het ons heel wat ingrediënten zal opleveren om ook de komende tien jaar de Gentse voedselstrategie verder te voeden en ook andere lokale, nationale en internationale besturen te inspireren.Tine Heyse, schepen voor Leefmilieu, Klimaat en Energie

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste lezer

beste sporter

beste supporter

In het medialandschap is er een overvloed aan keuze als het gaat om magazines. Velen zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde winkels of via abonnementen, sommige worden “gratis” aangeboden als bijlage bij kranten.

 • Laten we teruggaan naar de editie van januari 2024.
 • Een vast onderdeel van zowel de website als het magazine zijn artikelen van en over RT Klimop Merksem. We zijn dankbaar voor de medewerking van Eddy Van Schevensteen.
 • Bij RT Klimop Merksem kunnen alle gymnasten starten vanaf hun eigen niveau, zonder enige druk om aan bepaalde prestatienormen te voldoen om iets te betekenen binnen de vereniging. Het initiatieproces staat centraal, waarbij het beleven van plezier in beweging een belangrijke doelstelling is van elke turnles of training. Hoewel het geen spel is, wordt er wel een gestructureerd leertraject gevolgd om elke gymnast naar een hoger persoonlijk niveau te begeleiden. Dit vereist regelmatige aanwezigheid en deelname aan de training om vaardigheden zoals bijvoorbeeld de handstand onder de knie te krijgen. De regelmatige aanwezigheid en betrokkenheid bij clubactiviteiten tonen respect voor de trainers en de club als geheel. Klimop-RT-Merksem wordt volledig gerund door vrijwilligers, toegewijde individuen die sportieve vrijetijdsbesteding als een belangrijk sociaal goed beschouwen.
 • Fotograaf Eric T’Kindt levert regelmatig zijn prachtige foto’s kosteloos. Zijn vakmanschap strekt zich uit tot verschillende sporten, waaronder boksen, turnen en minder bekende disciplines. Wanneer het gaat om wielrennen, een uitdagend onderwerp, zijn we gelukkig met de bijdragen van Edwin Mariën, een begenadigd schrijver. Hoewel koersen bijna dagelijks plaatsvinden in België en daarbuiten, worden onze fotografen helaas niet toegelaten tot deze evenementen, een privilege voor de gevestigde media. Desondanks blijven we vaste onderwerpen belichten, zoals wandelingen in De Kempen en sportevenementen in De Shorre, waarvoor we dankbaar zijn voor de samenwerking met diverse organisaties die ons voorzien van teksten en foto’s.
 • Het onderwerp G-sport roept ook veel vragen op. We vragen schriftelijke toestemming voor het gebruik van foto’s, gezien de risico’s op boetes vanwege organisaties die het internet afspeuren om hun leden (fotografen) te beschermen.
 • Daarnaast besteden we aandacht aan milieu, mobiliteit en aanverwante zaken, waarbij we regelmatig persberichten ontvangen van verschillende organisaties, zoals het Arboretum van Kalmthout.
 • Tot slot willen we de gemeente Gent bedanken voor het zenden van persberichten, waardoor we een breed scala aan artikelen kunnen publiceren, variërend van sport tot mobiliteit.

 • Ga je mee in zee

 • Wil je meewerken
 • Ja ik heb een sport die ik in de kijker wil zetten
 • Vul formulier in en zend op, lukt het niet geef dan de gegevens door via mail en zenden naar info@sportindekijker.be


klik op de foto om boek te openen
Sportindekijker.be vzw is in het leven geroepen om vooral sport in de kijker te zetten die niet/onvoldoende in de grote media aan bod komen. Helaas hebben we zelf te weinig middelen om dit echt mogelijk te maken. Zoals veel verenigingen zoeken we sponsors medewerkers. Oproep aan bedrijven om en zet uw reclame in ons magazine en op onze wedstrijd.

Ondanks dit alles geven we toch de kans om ook uw sport “in de kijker” te zetten. Neem vrijblijvend contact op via mail, vermeld uw gegevens waar we u kunnen bereiken, mail adres en gsm en welke sport u in de kijker wil zetten info@sportindekijker.be en sportindekijker@proximus.be, stel niet uit doe het nu.. succes

Klik op de foto om magazine te openen

 


 

Speciale manier van werken:

Ja we geven inzage voor we definitief  verschijnen. We steken er veel tijd en energie in en hopen een mooie foutloos magazine af te leveren. U als leze kan volgen..

Dank om uw medewerking

 

Sidk team 2024

 

VZW ondernemingsnummer 839.108.792

Kruisbaanvelden 44

2170 Merksem

+32(0)496 97 44 90
E-mail: sportindekijker@proximus.be
Website: http://www.sportindekijker.be
KBC22 7310 2044 5147

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visits: 0

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more