A fotoalbumA sportnieuwsA1

Gent Thainight Muaythai event – Gianny De Leu is wereldkampioen Thaiboks

Gianny De Leu ( Sandu Gym Muaythai Ninove) wint de WMC (World Muaythai Council) wereldtitel ( -55Kg) met KO tegen Prai pa yak (nr 1 van Thailand) tijdens Gent Thainight in T’kuipke Velodrome, Ghent.

Zaterdag 14 oktober 2023

Het Gentse Kuipke staat op zijn kop voor Gianny De Leu.

Hij stond ‘in de kijker’, voor de lens van fotograaf Eric T’Kindt. Hij versloeg de nummer één van Thailand, Prai Pa Yak na slechts drie minuten, wat een nieuw record is.

Het behalen van de wereldtitel in zijn eigen stad is nu een droom die uitkomt. Voor de talrijke supporters die aanwezig waren, was het een korte maar intense strijd, en hij wist zijn tegenstander drie keer tegen de grond te werken. Ondanks de korte duur van zijn gevecht waren er veel supporters aanwezig. De dagen van deze super bokser zijn intens en te kort. Elke ochtend staat hij om 05.00 uur op om te gaan lassen (zijn hoofdberoep), en na het lassen traint hij tot laat in de avond.

Zijn palmares is indrukwekkend, en het begon al op 10-jarige leeftijd. Boksen is niet voor iedereen, maar het is minder gewelddadig dan je zou denken. Geboren op 16 maart 2002, heeft hij nu al verschillende medailles op zijn naam staan. Enkele hoogtepunten zijn onder andere de overwinningen in 2022 in Abu Dhabi in de categorie -54 kg en in 2023 in Myslencie in de categorie -60 kg.

Hoewel Thaiboksen niet zijn hoofdberoep is (in ons land kan je niet van deze sport leven), heeft hij een ander beroep als lasser in de metaalsector. Voor het Thaiboksen is hij aangesloten bij de Sandu Gym in Ninove.

We kunnen deze unieke foto’s delen dankzij de getalenteerde fotograaf Eric T’Kindt. Fotograferen is een kunst en Eric maakt van zijn hobby een geweldige passie. Veel professionele fotografen zijn jaloers op de sportfoto’s die hij maakt, en toch is dit niet zijn hoofdberoep. Het vereist passie voor fotografie en de kans om op het juiste moment op de juiste plek te zijn, en dat kan alleen dankzij de medewerking van de clubs, organisaties en de sporters.

Deze combinatie van elementen kan worden bekeken via de rechtstreekse link naar de fotoboeken op www.sportindekijker.be.

Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe artikelen, kun je je inschrijven via info@sportindekijker.be. Je moet jezelf inschrijven, bevestigen en je indien gewenst ook uitschrijven.

Als je de vzw wilt steunen, is dat ook mogelijk, aangezien de vzw wettelijk verplichte kosten heeft.

MD/CVO/T’Kindt

 

Bekijk het volledige fotoalbum dankzij Eric T’Kindt

Visits: 5

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more