A1Algemeen

Friederike Aerts wint knalblauwe Europafiets

Reportage Provincie Antwerpen

28 november 2022
Prijsuitreiking kraslotenwedstrijd sluit Pop up Europa af

Maandagavond zijn in de bibliotheek van Ranst de winnaars van de Pop up Europa kraslotenwedstrijd bekendgemaakt. Friederike Aerts won de hoofdprijs en mocht een knalblauwe Europafiets in ontvangst nemen. Deze fiets was slechts een van de talloze prijzen van de kraslotenwedstrijd. De prijsuitreiking is de afsluiting van Pop up Europa Ranst.

Een diverse prijzenpot
Vier weken kregen bezoekers van de bibliotheek, het gemeentehuis en het Vrieselhof een gratis kraslot van Pop Up Europa Ranst. Hetzelfde geldt voor de Pop-up-Europa-activiteiten. Daarmee vielen leuke prijzen te winnen zoals boekenpakketten, bloemenbonnen, spoorfietsen met het gezing en een groepswandeling door provinciaal groendomein het Vrieselhof. De hoofdprijs was een knalblauwe Europafiets. Daarmee mag Friederike Aerts uit Ranst de weg op.

Pop up Europa Ranst

“De recente energiecrisis en de oorlog in Oekraïne onderstrepen het belang van Europese samenwerking. De Europese Unie heeft echter niet enkel bij crisissen, maar het hele jaar door een grote impact op ons leven. Niet iedereen is zich daarvan bewust. Daarom organiseert Pop Up Europa samen met de stads- en gemeentebesturen in onze provincie laagdrempelige activi-teiten voor jong en oud, die het verhaal van Europa uitdragen,” stelt gedeputeerde voor Europese Samenwerking Kathleen Helsen.

Met de prijsuitreiking valt het doek over Pop up Europa Ranst, een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met de gemeente Ranst.

De winnaars met hun prijzen en Friederike Aerts met de Europafiets – Copyright: Provincie Antwerpen

Van 3 oktober tot 6 november stond Ranst volledig in het teken van de Europese Unie met verschillende activiteiten. Annelies Creten, schepen voor Cultuur & bibliotheek, Onderwijs, Jeugd, vrije Tijd en evenementen uit, blikt tevreden terug: “Dankzij de ondersteuning van de provincie kon Pop up Europa ook in Ranst invulling krijgen.

De lezing van Hendrik Vos en de geanimeerde gespreksavond van Michael van Peel en Raf Njotea over hun Erasmus-ervaringen spraken duidelijk veel mensen aan. De 5de en 6de klassers leerden heel wat bij over de EU via een interactieve workshop.
Ook de Europese-bier tasting in het jeugdhuis en de uitstap naar het Europees Parlement vielen in goede smaak.”

Views: 113

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more