A2A3EdwinHockey

FIH Hockey Pro League, de ultieme Olympische test, begint morgen op Wilrijkse Plein

ANTWERPEN – De FIH Hockey Pro League, het jaarlijkse internationale hockeytornooi waar de toplanden van de wereld het tegen elkaar opnemen, komt opnieuw naar België. Vanaf morgen woensdag 22 mei tot zondag 2 juni staan op het Wilrijkse Plein in Antwerpen acht  matchdagen met internationaal tophockey op het programma.

 Na eerdere manches in Argentinië en India zal het Wilrijkse Plein het decor zijn voor een reeks wedstrijden in het vijfde seizoen van de FIH Hockey Pro League. Zes landen bij de vrouwen en zes landen bij de mannen zullen in actie komen, verdeeld over acht matchdagen.

Zo kunnen de fans zich verheugen op topmatchen tussen België, India, Spanje, Argentinië, Nieuw-Zeeland, Ierland, USA en Australië. Bij de mannen is het uitkijken naar de wedstrijd tussen de Red Lions en Australië, een heruitgave van de olympische finale in Tokio, waar de Belgen goud veroverden.

 Twee maanden voor de start van de Olympische Spelen in Parijs zitten alle landen volop in de voorbereiding op hun jacht naar een olympische medaille en eeuwige roem. De Hockey Pro League in Antwerpen geldt dan ook als een ultieme test in de laatste rechte lijn richting Parijs. Welke landen zijn er klaar voor? En wie haalt er de uiteindelijke selectie bij de Red Lions en de Red Panthers?

De wedstrijden zullen afgewerkt worden in een stadion met een capaciteit van 3 500 toeschouwers. Tickets voor de wedstrijden van de Red Lions en Red Panthers zijn beschikbaar vanaf tien euro (vijf euro voor kinderen). Verschillende wedstrijddagen zijn al bijna uitverkocht, wat de onverminderde populariteit van onze nationale hockeyploegen opnieuw onderstreept.

De FIH Hockey Pro League is dan ook het ideale moment om te genieten van internationaal tophockey en de Red Lions en de Red Panthers een laatste keer toe te juichen in hun laatste voorbereiding op de Olympische Spelen.

Peter Wouters (N-VA), Antwerps schepen voor sport: ‘Parijs is niet ver meer. Terwijl de Red Lions er alles aan zullen doen om op hun olympische troon te blijven zitten, zal het bij de Red Panthers ongetwijfeld kriebelen om die van Nederland te doen wankelen. In Parijs gaat het pas echt om de knikkers, maar ook in deze FIH Hockey Pro League staat er zowel collectief als individueel veel op het spel.’

‘Voor internationaal tophockey ben je in Antwerpen dus aan het juiste adres. Laat ons de tribunes op het Wilrijkse Plein doen vollopen voor deze uitzwaaiwedstrijden en als één blok achter de Lions en de Panthers gaan staan, zodat onze hockeystickvirtuozen met een goed gevoel de laatste rechte lijn ingaan richting Parijs.’

HET SPEELSCHEMA VAN DE BELGEN: Woensdag 21 mei: 16.45 uur België – Verenigde Staten (V), 19 uur België – Ierland (M); Donderdag 22 mei: 18.45 België – India (V), 21 uur België – India (M); Zaterdag 25 mei: 14 uur België – India (V), 16.15 uur België – India (M);  Zondag 26 mei: 14 uur België – Verenigde Staten (V), 16.15 uur België – Ierland (M); Donderdag 29 mei: 16.30 uur België – Australië (V), 19 uur België – Australië (M); Vrijdag 30 mei: 19 uur België – China (V), 21.15 uur België – Spanje (M), Zaterdag 1 juni: 14 uur België – Spanje (M), 16.15 uur België – China (V); Zondag 2 juni: 14 uur België – Australië (V), 16.15 uur België – Australië (M). Het volledige programma vind je op https://fihproleague.be/program/

Alle wedstrijden van de Belgische ploegen zijn live te volgen bij Play Sports. (EM)

 

Views: 19

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more