A2A3Edwin

Zen in de Zomer heeft een uitgebreid gratis aanbod in alle districten

ANTWERPEN – Een hele zomer lang kan je gratis gaan sporten in de Antwerpse districten. Vergeet je niet vanaf volgende week dinsdag in te schrijven voor de lessenreeksen van Sport en Beweeg Mee. Herlees hiervoor ons artikel dat vorige week verscheen:  https://sportindekijker.be/sport-en-beweeg-organiseert-honderden-lessenreeksen-in-heel-de-stad-antwerpen/

Maar er is meer.  Volg deze zomer gratis lessen yoga, tai chi en pilates in jouw buurt in openlucht. Ervaring is niet nodig en inschrijven hoeft ook niet. Kom dus gewoon langs en doe mee. Heerlijk relaxen tijdens een zalige les yoga, tai chi, pilates of varianten daarop. Dat is wat je kan verwachten van het aanbod Zen in de zomer. In juli en augustus kan je op verschillende locaties in je buurt meedoen aan deze gratis lessen. Breng wel een flesje water en een yogamatje of handdoek mee. Een overzicht van het sportaanbod per district:

*ANTWERPEN: Yoga:  elke donderdag van 10 tot 11 uur op de Stuivenbergsite. Afspraak in de groene binnentuin aan ingang Pesthofstraat. Bij regenweer gaat de les door in het ronde gebouw aan de zomerbar. Ook elke zondag van 9.30 uur tot 10.30 uur in het Stadspark. Afspraak aan het oorlogsmonument aan de Van Eycklei. Bij regenweer gaat de les niet door.

*BERCHEM: van maandag 1 juli tot en met donderdag 29 augustus ben je welkom in Het Prieel: op maandag voor bootcamp, op dinsdag voor tai chi, op woensdag voor pilates en/of zumba en op donderdag voor yoga. De sessies zijn gratis en beginnen telkens om 20 uur, behalve pilates. Dat begint om 19 uur. Ook op feestdagen gaan ze door. Inschrijven is niet nodig. Ervaren instructeurs leiden alles in goede banen. Ook bij licht regenweer vinden de activiteiten gewoon plaats.

*BERENDRECHT-ZANDVLIET-LILLO: Yoga: elke maandag van 19 uur tot 20.30 uur afspraak aan het grasveld bij de speeltuin van Vrijetijdscentrum De Schelde. Bij regenweer gaat de les door in het vrijetijdscentrum en elke woensdag van 19 uur tot 20.30 uur aan de ingang van sporthal De Polder. Bij regenweer gaat de les door in de sporthal, behalve op 21 en 28 augustus.

*BORGERHOUT: Yoga: elke zaterdag van 10 uur tot 11.30 uur aan de schoolpoort van De Kleine Wereldburger in de Generaal De Wetstraat. Bij regenweer gaat de les door in de school. Qi-yoga: elke woensdag van 19 tot 20 uur aan de speelplaats van school De Vlinderboom in het Te Boelaerpark. Bij regenweer gaat de les door in sporthal Luisbekelaar.

*DEURNE: Yoga: elke zondag van 11 tot 12 uur aan het grasveld van de Bremweide via de ingang Ter Heydelaan aan tramhalte Hermans. Bij regenweer gaat de les door in de Sportballon aan de Alfons Schneiderlaan 435.

*EKEREN: Yoga: aan het grasveld aan Kasteel Veltwijck: elke woensdag van 10 tot 11 uur. Bij regenweer gaat de les van 10.30 uur tot 11.30 uur door in Sporthal Schriek, Schriek 358 behalve op 3 juli. Ook elke donderdag van 19 tot 20 uur. Bij regenweer van 19.15 uur tot 20.15 uur in Sporthal Schriek.

*HOBOKEN: vanaf volgend weekend staan de deskundige instructeurs van yoga (elke zondag om 10 uur), Tai Chi (elke zondag om 11 uur), zumba (elke zaterdag om 10 uur) en bootcamp (elke zaterdag om 11 uur) in Park Sorghvliedt klaar om alle sportliefhebbers te verwelkomen. Of je nu een doorgewinterde beoefenaar bent of gewoon op zoek bent naar een leuke en gezonde manier om je zomer door te brengen, deze lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht je niveau.

*MERKSEM: Pilates: elke zaterdag van 10.30 uur tot 11.30 uur aan het grasveld aan het districtshuis (ingang politiekantoor). Bij regenweer gaat de les door in de garage aan het politiekantoor.

*WILRIJK: Tai Chi: elke maandag van 19.30 uur tot 20.30 uur aan het grasveld van het Steytelinckpark, ingang Sint-Bavostraat. Bij regenweer en op 12 en 26 augustus gaat de les niet door. (EM / Foto Sporting A)

 

 

 

Views: 30

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more