A1Algemeen

Winnaars scholenveldloop vallen in de prijzen tijdens Prijsuitreiking ‘Scholenveldloop Zilvermeer’

Al voor de 34ste keer werd dit najaar gestreden voor de overwinning tijdens de ‘Scholenveldloop’ op Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer.

Dankzij de samenwerking van MOEV, de Molse Atletiekclub Vabco en het Zilvermeer team is de scholenveldloop al jaren een vaste afspraak in de agenda van heel wat scholen.

De ‘Scholenveldloop Zilvermeer’ blijft erin slagen om een uitzonderlijk hoog aantal deelnemers te motiveren om zich tijdens een vrije woensdagnamiddag sportief in te zetten.

Dit jaar mochten we namelijk opnieuw meer dan 2600 jeugdige lopers ontvangen.

Leerlingen van de derde graad uit het secundair onderwijs hadden de mogelijkheid om deel te nemen aan de Survival Trophy, een initiatief van Sport Vlaanderen.

Samen met hun klasgenoten daagden de lopertjes zichzelf uit. Hoewel er per categorie natuurlijk maar één winnaar kan zijn, is het prachtig dat zovele scholieren uit het secundair en het basisonderwijs hun kans hebben gewaagd tijdens deze scholencross.

Ook de leerkrachten en de ouders die hebben meegelopen verdienen een speciale vermelding. Een moedige beslissing!

Sporttrofeeën gaan onder meer naar GBS De Meikever uit Dessel met het hoogste percentage deelnemers, deelnemende leerkrachten en ouders. Basisschool Sint-Bernadette uit Deurne sleept de extra prijs in de wacht voor school met de verste afstand tot Mol. Campus Rozenberg uit Mol tekende in met het hoogst aantal deelnemers. Een nieuwe trofee gaat dit jaar naar Saigo Sterrenbos, met het hoogste aantal lopertjes uit het buitengewoon onderwijs.

Zilvermeer beloont bovendien enkele deelnemende scholen met een korting bij reservatie van een schoolsportdag.

De scholencross basisonderwijs en secundair onderwijs vormen jaarlijks samen met de Vabco stratenloop en Crosscup, het Zilvermeer Crossfestival.

Proficiat allemaal!

Prijsuitreiking Scholenveldloop Zilvermeer – Copyright: Provincie Antwerpen

Mireille Colson, gedeputeerde bevoegd voor recreatie- en groendomeinen: “Zelfs al bestaat de loop al 34 jaar, uit de zetel komen en sporten of de natuur in trekken is een actuele boodschap, zeker voor onze jongeren in deze bizarre tijden. Van een succes gesproken.”

 

Views: 130

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more