A2Algemeen SportnieuwsAntwerpenskate

Vernieuwd skateterrein Stadspark

ANTWERPEN – Het district Antwerpen renoveerde het skateterrein in het Stadspark. In juni en juli voerde een gespecialiseerde aannemer werken uit aan de skatetoestellen en de ondergrond. Sinds 2007 kunnen de skaters zich al uitleven in het stadspark. Maar alles was versleten en had een grondige opknapbeurt nodig. Het Skatepark is onderdeel van het nieuwe stadspark, ook de speeltuin werd onder handen genomen en is al een tijdje in gebruik.


 

 

 

 

 

Vandaag (zaterdag6 juli 2024)  werd het skatepark plechtig geopend met een officieel openingsfeest boordevol demonstraties, initiaties en een ‘best trick’-wedstrijd.

 

 

 

 

“Het volledige stadspark wordt momenteel aangepakt. Dat vormde meteen een uitgelezen moment om ook het skatepark een opknapbeurt te geven”, zegt Charlie Van Leuffel (districtsschepen voor sport). “Om de skaters hun droomterrein te geven, gingen we in gesprek met vzw KNS, een belangenbehartiger van Antwerpse skaters. Hieruit kwamen een aantal renovatievoorstellen, maar ook enkele verbeterpunten om het terrein beter en veiliger te maken voor zowel beginners als specialisten. Zo krijgt ons district er één jaar na de grondige renovatie van het skateterrein in Park Spoor Noord weer een geweldige skatelocatie bij.”

Gladder en beter

 

Het park werd helemaal gladgeschuurd, zo hebben skaters bij valpartijen minder kans op schaafwonden. Naast het schuurwerk zijn er ook tal van verbeteringen aan de skate-elementen. De locaties en de hoogte van enkele bestaande toestellen werden aangepast om zo een betere flow in het skatepark te creëren. Die aanpassingen zorgen voor meer skateplezier en maken het skatepark veiliger

 

klik op de foto om film te zien (movie)

 

 

Vanaf maandag is er een fotoboek

klik op de foto om het fotoboek te openen

Vernieuwd skateterrein Stadspark (sidk.be)

Marc DEMARTIN

Views: 32

Een reactie achterlaten

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more