A sportnieuwsAlgemeenAntwerpensportnieuws

Sporting A en district Deurne vieren medaillewinnares Hanne Desmet

Op vrijdag 25 februari huldigden Sporting A en district Deurne olympische bronzen medaillewinnares Hanne Desmet in het districtshuis van Deurne. Naast veel lof voor haar unieke prestatie, ontving Hanne tijdens de viering verschillende attenties waaronder een exclusief kunstwerk.

Hanne Desmet won op haar allereerste Olympische Winterspelen in Peking een bronzen medaille op de 1000 meter shorttrack. Daarnaast behaalde zij ook finaleplaatsen in de 500 meter (5e plaats) en 1500 meter (4e plaats). De 25-jarige Desmet schreef daarmee sportgeschiedenis. België haalde nooit eerder een olympische medaille in het shorttrack binnen. Ook is Desmet de eerste Belgische vrouw die een individuele medaille wint op de Winterspelen.

Als lid van de Deurnse schaatsclub Ice Diamonds Antwerp, komt Hanne Desmet in aanmerking voor de topsportsubsidies van Sporting A. Het stedelijk topsportfonds geeft jaarlijks een belangrijke bijkomende financiële injectie om Antwerpse clubs en atleten die op het hoogste niveau uitkomen tot topprestaties te bewegen. Hierbij worden niet enkel sportieve waarden nagestreefd, maar ligt de nadruk ook op gemeenschapsvorming en maatschappelijke return. De Antwerpse topsportclubs en atleten, zoals Hanne Desmet, zetten mensen aan tot sporten, zorgen voor samenhorigheid en geven uitstraling aan stad Antwerpen. In 2021 ondersteunde Sporting A 17 topsportclubs en 14 topsporters, goed voor een totaal van 1.250.000 euro aan subsidies.

Vanwege de uitzonderlijke sportieve prestatie en de uitstraling die Hanne Desmet geeft aan stad Antwerpen en district Deurne hebben Peter Wouters, schepen bevoegd voor sport, Elke Brydenbach, districtsschepen bevoegd voor sport en districtsburgemeester Tjerk Sekeris de medaillewinnares in het districtshuis van Deurne feestelijk ontvangen en in de bloemetjes gezet.

Peter Wouters, schepen voor sport
“Drie olympische A-finales en een bronzen medaille als kers op de taart, en dat na een verre van ideale voorbereiding. We moeten zuinig zijn met het woord ‘historisch’, maar Hanne Desmet heeft in Peking echt wel sportgeschiedenis geschreven. Dat Desmet zo schitterde op het allerhoogste internationale toneel, heeft een grote impact op de sportieve uitstraling van de stad en het shorttrack in het bijzonder. Samen zetten Hanne en broer Stijn hun flitsende en spectaculaire sporttak meer dan ooit op de kaart. Zij zijn uithangborden van Sporting A en de best denkbare ambassadeurs om de volgende generatie op het ijs  – en dus aan het sporten – te krijgen. Daar gaan we vol voor. Met hoogstaande infrastructuur op maat in de vorm van de twee ijspistes in Sportoase Groot Schijn, investeerden we eerder al heel bewust en fors in een duurzame toekomst voor de wintersport in Antwerpen.”

 

 

Elke Brydenbach, districtsschepen voor sport
“Wat een binnenkomer van onze Deurnse schaatsclub Ice Diamonds Antwerp op de Olympische Winterspelen! Een prachtige bronzen medaille voor hun topsportatlete Hanne Desmet. Door de komst van de nieuwe schaatsinfrastructuur in Sportoase Groot Schijn, biedt de club naast kunstschaatsen ook het spec

 

 taculaire shorttrack aan. Ik hoop van harte dat door de prachtige prestaties van Hanne, en ook van Bart Swings, nog meer jongeren de weg naar onze Deurnseijspiste en club weten te vinden.”

Naast veel lof voor haar geleverde prestatie, ontving Hanne tijdens de viering verschillende attenties waaronder een tekening met een portret van haar. Het kunstwerk werd, op vraag van district Deurne, gemaakt door de Deurnse kunstenaar Manu De Mey. Daarnaast kreeg ze ook nog een oorkonde van stad Antwerpen, het boek  ‘100 jaar Olympische Spelen’ en genoot Hanne van een heerlijke, speciaal voor haar gemaakte, taart.

Visits: 642

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more