A sportnieuwsAlgemeensportnieuws

Sport in Ekeren…. doen we

1 meifeest van arbeid.

 

Wel arbeid voor de inrichters en voor de medewerkers van #Ekeren Sport, maar afgaand op de reacties doen ze het met veel liefde en plezier. De opbrengsten gaan naar een goed doel en een belangrijk doel is onze jeugd en medemens de kans te geven om te sporten en niet ver van huis maar in eigen vertrouwde omgeving. Als je zoals ik (uw fotograaf) van Merksem komt afgezakt naar Ekeren, kan je de verandering van de tijd niet geloven. Vroeger waren dit nog braakliggende gronden of velden met koeien, maar nu is er hier een park voor wandelaars en spelende kinderen. De opwarming van de aarde is hier dus een pluspunt, veel groen en veel goede lucht. Je kan bijna niet geloven dat enkele kilometers verder een industriezone aanwezig is. Gelukkig maar.

Het Hagelkruispark werd overspoeld door duizenden sporters en supporters. Vanaf ze de kinderwagen zijn ontgroeid en zelfstandig kunnen lopen, verschijnen er kleine sportertjes die al honderden meters lopen en bijgestaan door fiere ouders lukte het al zeer goed. Aan de aankomst een snoepje en daarna een lekker drankje. Maar niet enkel sporters uit de omgeving waren aanwezig. Ook van veel verder kwamen de supporters afgezakt.

Het was dan ook niet de eerste editie: volgens onze bronnen de vijfde op rij. Maar dit is niet belangrijk, volgend jaar zijn wij er weer bij, U ook?

klik hier #Ekeren Sport (sidk.be)

 

 

 

 

Mooi
Je zou een tekst kunnen schrijven in de zin van…. Wat doe ik hier? ie zijn die andere pipo’s? Verzin een tekst en zend hem naar sportindekijker@telenet.be

Het mei/juninummer is uit! Met dit keer: ex-wielrenster Ine Beyen, die tegenwoordig verknocht is aan haar loopschoenen, de voordelen van trainen aan een lage hartslag, toffe en doeltreffende wandelwork-outs voor lopers, het ideale wedstrijdontbijt & veel meer. Ontdek het gloednieuwe magazine hier!

Voor het coverinterview trokken we dit keer naar De Haan, de woonplek van ex-profwielrenster Ine Beyen. Ook na haar sportcarrière bleef ze actief in de sportwereld. Ze is onder meer co-commentator bij het vrouwenwielrennen en reporter bij het populaire Eén-programma Vive le Vélo. Ook zelf haalt ze graag haar koersfiets nog eens boven, al trekt ze tegenwoordig liever haar loopschoenen aan.

Ready? Set? Go!

De lente betekent traditioneel een goedgevulde loopkalender met tal van toffe evenementen. Met de Keytrade Bank Abdijentocht en Liantis Urban Trail Brussels blikken we alvast vooruit op twee van ‘s lands populairste events, zowel in de natuur als in de stad.
Om je extra voor te bereiden op je ‘grote’ wedstrijddag, vind je in het meinummer ook nuttige tips terug om je ideale wedstrijdontbijt samen te stellen, zodat je met een volle tank aan de start staat. Je krijgt er enkele lekkere, energierijke receptjes bovenop!
Verder vroegen we coaches om hun tips om efficiënt op te warmen en leggen we je uit hoe je je voorbereiding op de halvemarathonafstand slim aanpakt.
Of er nu al dan niet een loopevent als doel hebt gesteld: het is gevaarlijk om jezelf soms te verliezen in al je loopenthousiasme. Ben jij iemand die steeds zoveel mogelijk uit je inspanning wil halen en je harstlag altijd flink de hoogte injaagt? Niet nodig. Trainen aan lage hartslag heeft namelijk specifieke voordelen voor je conditie en gezondheid. Sneller worden door trager te lopen? Wij leggen je uit hoe.

Wandelwork-outs, sportblessures & intuïtief leven

Wandelen boomt. Een trend die je wellicht niet ontgaan is, maar wist je dat wandelen ook specifieke voordelen voor lopers biedt? Met onze 7 variërende en doelgerichte wandelwork-outs voor lopers creëer je niet enkel toffe alternatieve trainingen voor je loopsessies, maar geef je ook je loopprestatie zelf een flinke boost.
Ook je (mentale) gezondheid krijgt in dit nummer opnieuw de nodige aandacht. Met artikels over het psychologische aspect bij sportblessures en het ontwikkelen van een positief lichaamsbeeld dankzij intuïtief eten en bewegen helpen we je aan een sterke mindset.
& Veel meer!
– De ‘coolste’ marathon: ontdek de marathon van Spitsbergen, de noordelijkste marathon ter wereld.
– Lopen voor het goede doel: hartverwarmende verhalen
– Terugblik op de succeseditie van de Sofico Gent Marathon
– De Cloudrunner van On: een schoen die iedereen op wolkjes doet lopen
– …

Ontdek hier de volledige inhoud.

RunningBE magazine is vanaf zaterdag 30/04 verkrijgbaar in de supermarkt, dagbladhandel en Standaard Boekhandel, lees het digitaal via Blendle of bestel het eenvoudig via onze webshop. Link: abonneer je op runningBE magazine en krijg korting op je Polar-sporthorloge

Views: 117

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more