A2A3EdwinWielrennen

Remco Evenepoel: ‘Ik heb het parcours van de Dauphiné zelfs niet bekeken’

ANTWERPEN  – Morgen zondag begint de Dauphiné Libéré. Volgens parcoursontwerper Gilles Maignan behoort een massasprint tot de mogelijkheden in de 172,5 km lange eerste etappe.

Belgisch kampioen Remco Evenepoel herstelt van zijn crash in de Ronde van Baskenland, net zoals Primoz Roglic, de winnaar  van 2022 of Warren Barguil. Zij pakken deze Dauphiné met bescheiden ambities aan.

BORA-hansgrohe heeft ‘een goede strategie’ voor de Dauphiné’, benadrukt sportdirecteur Christian Pömer, zonder duidelijk te maken welke rol Roglic daarin zal hebben.

Team Visma-Lease a Bike, met de winnaar van het Criterium du Dauphiné de voorbije twee jaar in zijn rangen, vestigt zijn hoop op Sepp Kuss en Matteo Jorgenson om het stokje over te nemen van de winnaar van vorig jaar, Jonas Vingegaard, die nog steeds kampt met zijn blessure in de Ronde van Baskenland.

De Spanjaarden Juan Ayuso (UAE Team Emirates), Carlos Rodriguez (Ineos Grenadiers) en Santiago Buitrago (Bahrain Victorious) behoren tot de andere kanshebbers.

Terug in actie in de Dauphiné na zijn vreselijke valpartij – waarbij hij een gebroken sleutelbeen en een gebroken schouderblad opliep – tijdens de Ronde van het Baskenland, beweert Remco Evenepoel dat hij bescheiden verwachtingen heeft voor de komende week, eraan toevoegend dat geduld de sleutel is voor een volledig herstel richting de Tour de France.

Evenepoel: ‘Ik geloof dat ik geduld moet hebben en alles moet nemen zoals het komt. Als ik goede resultaten heb, is het goed, zoniet, dan is het jammer. Ik hoop gewoon vooruitgang te boeken en elke dag een beter niveau te bereiken. Als het mij lukt om een ​​goed resultaat – zoals een etappezege – te behalen zou dat mooi zijn, maar ik ga er niet voor zoals in Parijs-Nice.’ Daar eindigde Evenepoel als tweede. Hij won er ook de laatste rit.

Evenepoel beweert zelfs dat hij het parcours van de Dauphiné-parcours niet heeft bekeken. ‘Het zegt veel over de verwachtingen die ik heb.’ Hij weet natuurlijk wel dat er onder meer een tijdrit van 35 kilometer op het programma staat. ‘Dat wordt een belangrijke test om te zien of mijn schouder het houdt.’

‘Na mijn crash in Lombardije hebben we ons waarschijnlijk een beetje gehaast. Daarom denk ik dat we nu geduld moeten hebben, niet moeten rekenen op een topvorm maar moeten hopen dat ik die wel heb in de Tour. Daar zal alle druk op Tadej Pogacar liggen, gezien zijn indrukwekkende overwinning in de Giro. Team UAE heeft de te kloppen man en zij zullen het te kloppen team zijn. Er zal niet zoveel druk op mij en mijn team rusten. Als het ons lukt om Tadej te volgen, is dat al een overwinning.’ (EM / Foto ASO)

Views: 8

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more