A sportnieuwsA_Archiefsportnieuws

Naar jaarlijkse traditie wordt de Ere-Rector Francis van Loon – award uitgereikt aan de Uantwerpen……

Naar jaarlijkse traditie wordt de Ere-Rector Francis van Loon – award uitgereikt aan de Uantwerpen topsportstudent van het jaar. Daarnaast wordt de Panathlon Antwerpen Sportpersoonlijkheid gehuldigd. 

 

Uit een lijst van meer dan 90 Uantwerpen topsportstudenten werden drie studenten genomineerd die in 2019 minstens voor het tweede jaar op rij hun studie aan de Uantwerpen verderzetten en dit op een succesvolle manier weten te combineren met hun sportcarrière. Marion Decrop (Ju-Jitsu, Biomedische Wetenschappen) werd samen met Lise Jaques (Badminton, Revalidatiewetenschappen) en Sébastien De Meulemeester (zwemmen, Fysica) genomineerd. Topsportstudenten van de UA, studenten van de UA en een vakjury konden hun stem uitbrengen. Uiteindelijk mocht Marion de Francis van Loon award in ontvangst nemen als beste topsportstudent van de UA.

 

 

Marion won onder andere twee maal goud op het EK Ju-Jitsu in de categorie  Duo Mixed U21 en Duo Women U21. Op het WK ju-jitsu won ze goud in de categorie Duo Mixed U21 en brons bij de Duo Women U21 en Adults. 

Prof. Dr. Gert Vande Broek, huidige bondscoach van het  Belgisch nationaal damesvolleybalteam werd de laureaat voor de Panathlon Antwerpen Sportpersoonlijkheid 2019. 

Sportieve groeten,

 

Leon Verbraeken

Georges Peeters

 

Views: 415

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more