A sportnieuwsMerksem handbal

BvB Merksem handbal – Don Bosco Gent 28 – 31

Merksem gaat gebukt onder de blessurelast en dan 2 wedstrijden op 48u spelen is van het goede teveel. Gent nam van bij het begin de touwtjes in handen 3 – 5 na 10 minuten, 7 – 9 na 20 minuten en bij de rust 12 – 14. Onze jongeren deden het niet slecht en bleven in het kielzog van Gent.

De tweede helft konden we dit nog opbrengen 18 – 20 met nog 20 minuten op de klok maar dan brak de fysieke veer en Gent kon bij een 23 – 28 stand met nog 10 minuten te gaan al dromen van de kwartfinales. Zaïd Allaf en Jari Van De Moosdijk lieten zien dat ook zij dit seizoen stappen voorwaarts zetten en vaste waardes worden in het fanionteam. Eindstand 28 – 31 en Gent verdiend naar de volgende ronde.

Merksem Handbal: Zaïd Allaf 7,Jari Van De Moosdijk 5,Carlos Jansen 3,Timo Luypaert 3,Sten Dielen 2,Simon Van Den Bergh 2,Thomas Kieboms 2,Laurel Ntibashirakandi 2,Lennert Doms 1,Jarno Vinckevleugel 1.

Gent : Van Cauwenberghe 9,Heyndrickx 7,Lorré 5,Soetaert 4,Sovet 3,Yorgo 3.

Sasja – Merksem Handbal  28 – 23

Een derby op het scherp van de snee, scheidsrechters die de wedstrijd perfect aanvoelden kortom een propagandawedstrijd voor het Antwerpse handbal.

Sasja nam dadelijk het heft in handen en via 4 – 3 na 10 minuten konden zij een eerste kloofje slaan 7 – 4 na een kwartier. Jarno Vinckevleugel in doel, Alexandre Hayon en Simon Van Den Bergh brachten Merksem terug in de wedstrijd en bij de rust ademde Merksem in de nek van Sasja 15 – 14.

In het begin van de tweede helft kwam Merksem langszij 15 – 15, 16 – 16 en na 5 minuten 17 – 17. Spanning troef maar Merksem kon het momentum niet grijpen Sasja wel en zij liepen na 10 minuten terug 20 – 17 uit. Hoe Rens Baeyens in doel, Thomas Kiebooms en opnieuw Simon Van Den Bergh zich ook weerden ze brachten Merksem terug tot 22 – 21 met nog 13 minuten op de klok. Dan sloeg het noodlot voor Merksem echt toe Lennert Doms kreeg voor de derde keer een straftijd en bijgevolg rood. Het momentum ging terug naar Sasja en keerde niet meer, Sasja diepte opnieuw uit tot 24 – 21 met nog 10 minuten te gaan. De veer bij Merksem brak en Sasja freewheelde naar een 28 – 23 overwinning.

Merksem:Simon Van Den Bergh 9,Thomas Kiebooms 5,Alexandre Hayon 4,Zaïd Allaf 2,Laurel Ntibashirakandi 1,Lennert Doms 1,Carlos Jansen 1.

Sasja: Decubber 9,Kirsz 7,Kostic 5,Lamberigts 2,Van Ransbeeck 2,Van Opstal 2,Matthijs 1.