A2A3Edwin

Meer dan een maand lang roept gemeente Mol 55+-ers op om te sporten en te bewegen

MOL – Van maandag 22 april tot en met vrijdag 31 mei roept het gemeentebestuur van Mol, samen met Logo Kempen, alle 55-plussers op om (meer) te bewegen. ‘Fata Morgana’-gewijs organiseert men in deze periode verschillende beweeg-uitdagingen. Uitdaging gehaald? Dan krijgt Mol een ster. En Mol zou Mol niet zijn als ze niet voluit gaan voor 5 sterren.

De gemeente kan een echte vijfsterrengemeente worden door een leuke wandeling te organiseren, valpreventie in de kijker te zetten, beweegactiviteiten te organiseren, samen te bewegen en mee te doen met de 10 000 stappen-clash ‘Elke stap telt!’ Een overzicht:

*Week van de Valpreventie: tussen maandag 22 en vrijdag 26 april staan er verschillende beweegactiviteiten op het programma:

*Gezondheidsquiz en intro door Bewegen op Verwijzing (BOV)-coach Jim Van Campfort. Een gezellige namiddag met info en weetjes over gezondheid, in quizvorm op maandag 22 april van 13.30 uur tot 16 uur in zaal 1 en 2 van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove. De toegang is gratis. Inschrijven aan de balies van welzijnssite Ten Hove (Jakob Smitslaan 24), via 014 27 24 00 of 2400@gemeentemol.be

*Gezondheidsconsult ‘Gezondheid in evenwicht’. Meten van je bloeddruk, gewicht, glycemie, hartslag in rust en na inspanning. Men geeft gratis info over meerdere gezondheidsthema’s op dinsdag 23 april tussen 13.30 uur en 16 uur in zaal 1 en 2 van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove.

*Zitturnen. Op een rustig en eenvoudig tempo doet men, al zittend of staand bij een stoel, aan gratis lichaamsbeweging. Je maakt je gewrichten en spieren los en je ontdekt het plezier van bewegen op  woensdag 24 april van 10 tot 11 uur zaal 1 en 2 van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove.

*Wandelbingo bij StoerToer en rolstoelpad Galbergen. De StoerToer is een keileuke gratis beleefwandeling op de Galbergen, met drie kilometer speelplezier verzekerd. Klimmen, klauteren, springen… Ideaal voor grootouders en hun kleinkinderen. Liever een wandeling van 2,5 kilometer op het rolstoelpad? Ook dat kan. Om het voor iedereen extra leuk te maken, kan je een wandelbingo ophalen bij vertrek. Vind je alles onderweg? Op woensdag 24 april. Opgelet: de wandeling gaat niet door bij regenweer. Je haalt de wandelbingo op tussen 13.30 uur en 16 uur bij PimperNieuw, Don Boscostraat 33. Deelnemers krijgen een wafel. Inschrijven aan de balies van welzijnssite Ten Hove (Jakob Smitslaan 24), via 014 27 24 00 of 2400@gemeentemol.be

*Aanbod seniorenverenigingen: Ook Vl@s Mol, OKRA Donk en Samana Donk zetten iedereen aan tot bewegen met allerlei gratis activiteiten. Vl@s organiseert een heuse beweegweek van maandag 22 tot en met vrijdag 26 april. Op het programma? Fietsen (zowel lange als korte afstanden), wandelen, petanque, seniorengym en tennis. Op donderdag 25 april zetten Okra en Samana Mol-Donk iedereen aan tot bewegen. Tussen 14 en 17 uur ben je welkom aan gemeenschapshuis Den Donk in de Sint-Antoniusstraat. Wie wil, kan de nieuwe petanqueterreinen inspelen. Daarnaast vind je enkele beweeg- en denkspelen in het open café, zoals sjoelen, cornhole en kaarten.

*Op vrijdag 26 april toont men gratis een RTV-uitzending van #deKempenbeweegt op groot scherm en sport mee. De enige echte coach Marjan komt ook en ondersteunt waar nodig. De vertoning is van 10 uur tot 11.30 uur in zaal 1 en 2 van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove. Bij mooi weer doet men ook oefeningen bij het beweegtoestel en de fitbank. Inschrijven aan de balies van welzijnssite Ten Hove (Jakob Smitslaan 24), via 014 27 24 00 of 2400@gemeentemol.be

*Train-de-Trainer-cursus op maandag 29 april: Olga Commandeur, partner van Yalp én bekend van ‘Nederland in Beweging’ op tv, komt naar Mol. Ze geeft een inspirerende workshop met het beweegtoestel in Ten Hove, voor iedereen die mensen begeleidt om actief te blijven. Ben jij BOV-coach, kinesist, ergotherapeut, zorgkundige, sportlesgever… ? Welkom voor deze unieke kans op maandag 29 april. Er zijn sessies van 10 tot 12 uur en van 13.30 uur tot 15.30 uur. Verzamelen doe je in zaal 3 en 4 van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove. De gratis sessie zelf vindt buiten plaats bij het beweegtoestel. Inschrijven aan de balies van welzijnssite Ten Hove (Jakob Smitslaan 24), via 014 27 24 00 of 2400@gemeentemol.be

*Doe mee aan de 10 000 stappen-uitdaging, werk aan je gezondheid en win. Dat is het idee van de Vlaamse 10 000 stappen-clash ‘Elke stap telt’ in mei. Elke stap die je zet, kan je doorgeven in de gemeentelijke groep ‘Mol’ via www.10000stappen.be of de app ’10.000 stappen’. Zo help je Mol aan de overwinning in de strijd om de meeste kilometers. Ook jij kan winnen. Iedereen die zich registreert, maakt immers kans op één van de vele prijzen, waaronder een waardebon van AS Adventure, Decathlon of Torfs, of een Garmin activity tracker. De 10 000 stappen-clash is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en Sport Vlaanderen. Ze dagen alle steden en gemeenten uit. (EM / Afbeelding Freepik)

Views: 42

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more