A1A3Edwin

Al eens ooit gaan schaatsen in de lente? Zondag kan het tijdens Zotte zondag in Deurne

DEURNE – Zondag 28 april is het ‘Zotte Zondag’ in Deurne. Jong en oud kan dan op de Frank Craeybeckxlaan en de parking van het districtshuis deelnemen aan verschillende gekke en sensationele attracties en activiteiten.

Daarnaast is er een heleboel randanimatie en het hoogtepunt is een spectaculaire slacklineshow waarbij acrobaten 40 meter boven de grond tussen het districtshuis en de toren van de Frank Craeybeckxlaan wandelen.

Tijdens Zotte Zondag worden de Frank Craeybeckxlaan en de parking aan het districtshuis van 13 tot 18 uur omgetoverd tot een heus avonturenpark met verschillende gekke, sportieve, uitdagende en spannende attracties voor jong en oud.

Iedereen kan vrijblijvend en gratis deelnemen aan activiteiten zoals schaatsen in de lente, deur(ne)mat gooien, een hindernissenparcours, klim- en glijbanen, de flying swing, sumoworstelen, een doolhof, gekke fietsen, rodelen, initiaties flatland BMX, … en nog veel meer.

De apotheose van Zotte Zondag is zonder twijfel de spectaculaire slacklineshow ‘Sky Explorer’.

Koorddansers wandelen 40 meter boven de grond tussen het districtshuis en de toren van de Frank Craeybeckxlaan.

De acrobaten leggen 500 meter af op een kabel die maar enkele centimeters breed is. Het is een adembenemend schouwspel met livemuziek en letterlijk een hoogtepunt tijdens Zotte Zondag.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA): ‘De twee vorige edities van Zotte Zondag waren al straf, maar met de spectaculaire show ‘Sky Explorer’ wordt het dit jaar nog beter.’

Een voorstelling 40 meter boven de grond, tussen de wolken over Deurne. Een niet te missen schouwspel.’

Naast al deze attracties en activiteiten is er ook nog heel wat randanimatie. Goochelaar Petrarko toont zijn goochelkunsten en Belgisch Kampioen Gilles Van de Sompel geeft enkele spectaculaire demonstraties flatland BMX (zie foto).

Daarnaast brengt het showteam van Easy Moving een flitsende dansshow en zorgt dj Mister Mix Nix voor muziek. ​

Iedereen is welkom om de attracties uit te proberen, te genieten van de randanimatie, te supporteren of om gewoon de gezellige ambiance op te snuiven en een hapje of drankje te nuttigen. Plezier en amusement gegarandeerd en alle activiteiten en attracties zijn gratis.

De Frank Craeybeckxlaan, van de Turnhoutsebaan tot de Pieter De Ridderstraat (ter hoogte van de Lidl), wordt op zondag 28 april van 7 tot 22 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Een doorgang voor hulpdiensten blijft gegarandeerd via de even kant van de Frank Craeybeckxlaan (zijde Koninklijk Atheneum Deurne).

Woningen blijven bereikbaar voor voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand. Gemotoriseerde voertuigen moeten bewoners tijdig uit hun (parkeer)garages rijden.

Bewoners van de Eyendijkstraat en de Hallershofstraat kunnen tijdelijk via de Hallershofstraat rijden. Bus 33 van De Lijn volgt tijdelijk een omleiding. (EM / Foto District Deurne)

Views: 163

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more