A1A3Edwingolf

Golftornooi Kiwanis Club Antwerp International levert 4 500 euro op voor UZA Foundation

AARTSELAAR – Gisteren organiseerde Kiwanis Club Antwerp International, gevestigd in Edegem, voor de tweede keer op rij een groot charity golftornooi op Cleydael Golf & Country Club in Aartselaar.

De totale opbrengst van dit tornooi – 4 500 euro – werd geschonken aan het project van de UZA Foundation ‘Revalidatie na Kanker, Traject Golf.’

Eddy Hendrix van Kiwanis Club Antwerp: ‘Het tornooi stond open voor zowel leden van Kiwanis als andere golfliefhebbers, met een maximum hcp van 36.’

‘Als speelformule werd gekozen voor een ‘Texas Scramble 2 Players’ en dit in twee categorieën mixed.’

‘Alle deelnemers konden voor de start genieten van een ontbijt en werden tussen hole negen en hole tien verwend met een lunchpakketje.’

‘Aansluitend aan de prijsuitreiking werd een receptie aangeboden gevolgd door een heuse After Golf Party met DJ Jul-E en DJ B-Bird.’

Golfen is een erg uitdagende mentale en technische sport. In tegenstelling tot zijn vooroordelen is golf geen gesloten sport, maar een open en toegankelijke sport. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, zwaarlijvig of slank, erg fit of iets minder fit. Golfen is er voor iedereen.

Financieel gezien hoeft golfen niet duur te zijn. Volharding en mentale sterkte zijn eerder de vereisten om een goede golfer te worden.

Door het handicapsysteem is golf een sociale sport waar spelers van alle niveaus zich met elkaar kunnen meten.

Tegelijkertijd geniet je vaak samen van de rust en de omgeving buiten. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bij borstkankerpatiënten die vaak wandelen (drie tot vijf uur per week ) de kans op kanker-gerelateerde sterfte aanzienlijk daalt.

Vandaar dat het project ‘Revalidatie na kanker, Traject Golf’ werd opgestart door de UZA Foundation, gevestigd in het gelijknamige ziekenhuis in Edegem.

Het is een project voor geïnteresseerde en gemotiveerde (ex-)kankerpatiënten tijdens en na de herstelperiode, die een uitdaging willen aangaan en van nul willen starten. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen, geeft men voorrang aan patiënten die relatief recent hun behandeling hebben afgerond of nog in behandeling zijn (bijvoorbeeld chemotherapie/hormoonbehandeling/…).

Voor dit project zal je door middel van intensieve groepssessies (twee-  à driemaal per  week) worden begeleid. De sessies zullen een combinatie zijn van enerzijds lessen gegeven door professionals en anderzijds onderlinge vrije oefensessies. Deze sessies vinden plaats op golfclub Drie Eycken, net aan de overkant van het UZA in Edegem. Je wordt vooraf medisch nagezien voor goedkeuring tot deelname.

De twee doelstellingen zijn op korte tijd leren golfen, zowel theoretisch als praktisch (kort- en langspel) en een niveau halen (handicap 36) om aan een officiële eindwedstrijd van achttien holes te kunnen deelnemen. Dit project wordt gesteund door onder meer Golf Vlaanderen en golfclub Drie Eycken & Cleydael.

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich wijden aan het verbeteren van onze wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap. Het motto van Kiwanis is ‘Serving The Childeren of the World.’ De Kiwanis vrijwilligers dragen op vele manieren bij tot het welzijn en de ontwikkeling van kinderen.

Wie het project van de UZA Foundation wil steunen kan dat via https://www.uza.be/schenking?ptid=1156

Sylvie MICHELE

 

Views: 174

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more