A1Algemeengentmobiliteit

Gentse projecten in de prijzen tijdens Openbaargroen-awards

Gent is in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Openbaargroen-awards. In de categorie bebloemingsproject ging ‘Boeketje Sint-Denijs-Westrem’ met de eerste prijs lopen. In de categorie buurtgroen sleepte het Herman Pillaertpark de eerste prijs in de wacht.

De Openbaargroen-awards van de VVOG (Vereniging Voor Openbaar Groen) werden gisteren, op donderdag 14 december, uitgereikt. In de categorie bebloemingsproject won ‘Boeketje Sint-Denijs-Westrem’, een project waarbij (kleine) groenzones in Sint-Denijs-Westrem werden onthard en opgewaardeerd.

Zo kreeg de begraafplaats een stiltetuin en werden de voetpaden in de Loofblommestraat omgeturnd tot plantenborders. Het Borluutplein kreeg meer groen, een bloementuin, zitbanken en spelprikkels, het wisselperk in de Sint-Dionysiusstraat een vaste plantencombinatie en de oude sociale wijk Vennebos werd onthard en vergroend.

Herman Pillaertpark

Het Herman Pillaertpark sleepte de eerste prijs in de wacht in de categorie buurtgroen. Bij de aanleg stond klimaatbestendigheid voorop. Het park vormt een geheel van Blaisantvest tot aan Gasmeterlaan, met de Blaisantkerk centraal. Spelen, moestuinieren, op adem komen op het terras, het kan er allemaal. De Stad hield bij het ontwerp voortdurend rekening met de wensen en noden van de buurt. Het park kreeg ook twee labels, één voor klimaatbestendig project en één plus-groen-label voor de realisatie van bijkomend groen in een dichtbevolkte wijk.

Dit is alweer een mooie erkenning van ons werk van de afgelopen vijf jaar, naast het Gouden Boslabel dat we eerder al kregen van Vlaanderen. Het Herman Pillaertpark is een groene speelplaats voor de school, een moestuin voor de buurt én de tuin van veel bewoners. Want niet iedereen heeft de luxe van een eigen tuin. Kleine groenzones in onze wijken, zoals ook bij ‘Boeketje Sint-Denijs-Westrem’, zijn zeer belangrijk. Mensen worden daar gelukkiger van. Daar doen we het voor.Astrid De Bruycker, schepen van Openbaar Groen

Voor de ontharding van het Paul de Smet de Naeyerpark kwam er een eervolle vermelding in de categorie wijkpark. De Stad voegde er drie groenzones samen tot één park.

Views: 0

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more