A1A3AutosportEdwin

Federale politie informeert bezoekers van Grote Prijs van België F1 in Francorchamps

MALMEDY – Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli vindt op het circuit van Francorchamps de Grote Prijs van België F1 plaats. Net als de voorbije jaren zal de politie toezien op het goede verloop van het evenement, waken over eenieders veiligheid en zorgen voor een vlot verkeer van en naar het circuit.

De politie coördineert de veiligheid van het evenement maar ook de mobiliteit rond het circuit door de toeschouwers langs de juiste routes te loodsen. Volg de sociale media om de verkeerssituatie te kennen, informatie over de veiligheid en preventietips te krijgen. Dat kan via  https://x.com/federalepolitie  https://www.facebook.com/BelgianFederalPolice/ en https://www.instagram.com/belgianfederalpolice/

De gps of een navigatietoepassing brengt automobilisten langs de juiste route tot aan de rand van het circuit, afhankelijk van de kleurcode van de parking. In de buurt van het circuit is het echter noodzakelijk om de borden en de instructies van politiemensen en stewards nauwgezet te volgen, zelfs als het navigatiesysteem een andere route aangeeft.

Om gerust je bestemming te bereiken en files te vermijden, raadt de politie aan om vroeg genoeg te vertrekken en extra tijd uit te trekken voor de reis naar het circuit. De parkings zijn elke dag vanaf 6 uur toegankelijk. Automobilisten worden verzocht de toegangsdocumenten (toegangspas, parkingreservatie,….) klaar te houden en zichtbaar achter hun voorruit te plaatsen zodra ze aankomen.

De parking moet vooraf worden gereserveerd. Aan de rand van het circuit zijn geasfalteerde parkings beschikbaar met shuttles om de toeschouwers van deze parkings naar het circuit te brengen en omgekeerd. Deze shuttles gebruiken eigen routes en/of hebben voorrang in het verkeer.

De politie ziet ook elke dag toe op de vlotte uittocht van de toeschouwers. Tienduizenden voertuigen moeten op het einde van de dag de paar routes nemen die de parkings met de grote verkeersassen verbinden. Elke automobilist zal dus geduldig moeten zijn en de instructies volgen van de politiemensen die rekening houden met de algemene situatie om het verkeer te geleiden.

Met andere vervoermiddelen dan de auto hoef je je geen zorgen te maken over het autoverkeer en draag je bij tot de ontlasting van de wegen naar het circuit. Vanuit heel wat grote Belgische steden en grenssteden worden City shuttles ingelegd om mobiliteits- en parkeerproblemen te vermijden. Het vertrek en de terugkeer van deze shuttles bevinden zich dichtbij stations en kunnen dus gemakkelijk met een treinreis worden gecombineerd. Er zijn ook fiets- en motorparkings beschikbaar in de buurt van het circuit.

De talrijke diensten van de Geïntegreerde Politie zorgen voor de veiligheid van het evenement, in samenwerking met de organisatoren en de verschillende op de site aanwezige hulpdiensten en private veiligheidsdiensten.

De Federale Politie van Luik zal de politiediensten coördineren in nauwe samenwerking met de politiezone Stavelot-Malmedy. Verschillende andere politiezones en diensten van de Federale Politie uit het hele land zullen extra politiemensen sturen en technische steun verlenen. Allerlei gespecialiseerde middelen zoals motorrijders, ruiters, helikopter, drones en camera’s zullen worden ingezet. Buitenlandse collega’s van de Duitse en Nederlandse politie komen de Belgische politie een handje helpen.

De politie herinnert er ook aan dat het verboden is om alcohol in je bezit te hebben als je de site betreedt. Om diefstallen te voorkomen, dringt de politie erop aan dat toeschouwers hun voertuig goed afsluiten en er geen waardevolle voorwerpen in achterlaten. Er zijn ook regelmatig zakkenrollers actief rond het circuit. (EM)

Views: 5

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more