A1AlgemeenMobiliteit

Eerste van 36 laadpalen voor provinciale domeinen beheerd door Q8 electric op parking Kasteel d’Ursel

 

Copyright: provincie Antwerpen

Elektrisch rijden is onmisbaar om de mobiliteit te vergroenen. Daarom investeert de provincie Antwerpen 450.000 euro in 36 laadpalen op 31 locaties voor de bezoekers en medewerkers van de groen- en recreatiedomeinen. Q8 zorgt voor de plaatsing en het beheer van de laadpalen. De eerste laadpaal op de parking van Kasteel d’Ursel is nu klaar voor gebruik. De inkomsten ervan gaan naar het onderhoud van het kasteel en het domein.
De transportsector is verantwoordelijk voor 21,5% van de CO2-uitstoot in België. Als we het wagenpark in België verder elektrificeren, beperken we de impact ervan op het klimaat. Daarvoor zijn wel voldoende laadpunten nodig. Daarom besliste de provincie Antwerpen om 450.000 euro te investeren in 36 Q8 electric-laadpalen voor bezoekers en medewerkers van de provinciale domeinen.

40% minder CO2-uitsttoot tegen 2030

Gedeputeerde Jan De Haes: “Het is onze plicht om mee te werken aan een klimaatneutrale samenleving en het openbaar domein te voorzien van voldoende laadpalen. Dankzij de palen op onze domeinen, laden zowel bezoekers als buurtbewoners zonder thuislaadpunt er hun elektrische wagen op met groene stroom.”

 “Met de laadpalen, maakt de provincie ook werk van haar provinciaal klimaatplan: Plan Vandaag. Ons doel? 40% minder CO2 uitstoten tegen 2030 en schone, betaalbare energie voor elke inwoner.

 

Eerste Q8 electric-laadpaal aan Kasteel d’Ursel

In 2021 legde de provincie de parking van Kasteel d’Ursel opnieuw aan. De elektriciteitsaansluiting voor de verlichting en de wachtbuizen voor de laadinfrastructuur werden toen geplaatst. Daardoor is Kasteel d’Ursel nu het eerste provinciaal domein met een laadpaal voor elektrische auto’s. Iedereen kan er zijn of haar elektrische auto opladen, ook ’s nachts, en betalen met de meest gebruikte laadpassen of een kredietkaart. Koen De Vlieger, Directeur van Kasteel d’Ursel: “De opbrengst van de laadpaal komt op de rekening van Kasteel d’Ursel. Daarmee houden we het Kasteel en het park errond mooi en proper voor bezoekers. Kortom, de inkomsten worden duurzaam opnieuw geïnvesteerd.”

 

Tot 30% opladen in 2 uur

 De Q8 electric-laadpaal op de parking van Kasteel d’Ursel is uitgerust met twee laadpunten om twee wagens tegelijk op te laden.

Gedeputeerde Jan De Haes, bevoegd voor Natuur en Milieu, en Bert Gillis, Retail & Digital Director Q8, onthullen samen de eerste laadpaal op de parking van Kasteel d’Ursel – Copyright: provincie Antwerpen

Q8 electric beheert en ontzorgt

De provincie werkt samen met Q8. Voor de installatie van de laadpalen rekent Q8 op zijn partner JACOPS. Q8 electric zorgt voor het beheer en rolt een online platform uit waarop de provincie ziet hoe vaak de laadpalen worden gebruikt. Het platform zorgt er ook voor dat de facturen bij de eindgebruikers terecht komen en de opbrengst bij de provinciale domeinen.Bert Gillis, Retail & Digital Director Q8: “We zijn trots op deze eerste realisatie van onze samenwerking met de provincie Antwerpen. Het is één van de vele mooie stappen die we met Q8 electric zetten op de e-Mobility markt. Naast locaties van partners, zetten we ook in op een netwerk van (snel)laders aan de eigen stations, bij bedrijven, bij mensen thuis én via een internationaal netwerk in heel Europa dat beschikbaar is via onze Q8 electric-laadpassen en -app. Q8 electric vernieuwt en investeert zo in oplossingen om elke klantenreis duurzamer te maken

Europa ondersteunt

Omdat de parkings van de provinciale domeinen altijd vrij toegankelijk zijn, financiert de Europese Unie de laadpalen mee in het kader van het NextGenerationEU-project.

 

Voeg je koptekst tekst hier toe

Views: 2

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more