Ook in 2023 gaat de vzw nog verder en enkel met uw medewerking kunnen we mooie artikels en fotoboeken aanbieden.

De opzet van het boekje is niet om te bekijken op uw gsm, we hebben zeer mooie foto’s en die kan je enkel bekijken op uw computer of zelfs op uw tv…

Het januari nummer verschijnt begin februari, editie 96 met veel sport. Voor het jaar 2023 zijn er veel kilo’s af te werken. Het mag dan wel eens feest zijn maar de eindejaardagen slaan records. Januari is nog een maand om “na te feesten” dus hebben veel clubs gesloten deuren.

Dagelijkse update: op www.sportindekijker.be kan u bijna dagelijks genieten van updates. Een aantal vaste medewerkers stellen hun foto’s ter beschikking en daar zijn we heel dankbaar voor en u kan er maar van genieten.

Het SIDK team

De belangen voor de bekerfinale zijn groot

Fotyo Marc Demartin 'SIDK'
“Ze waren met twaalf en niet met elf.” Toby Alderweireld …Na affluiten in het Dudenpark deed Toby Alderweireld nadrukkelijk zijn beklag

De halve finale was op woensdag 1 februari 2023: Union – RAFC. In een uitverkocht stadium vochten beide ploegen voor de beker finale in het Belgisch voetbal.  Binnen 1 maand zullen beide ploegen elkaar weer ontmoeten, maar zover zijn we nog niet. RAFC geeft telkens voor de belangrijke wedstrijden een persconferentie. Van Bommel steekt het niet onder stoelen en banken en wil elke wedstrijd winnen, zowel de competitie als deze Croky Cup. Niet het geld is belangrijk maar wel de eer en glorie om wedstrijden te winnen. Union is al 18 wedstrijden onverslagen en in 1919 wonnen ze de Beker van België.

Opmerkelijk is de come-back van Vincent Janssen en die laat ook tijdens de wedstrijd zien dat hij terug is.

De eerste heenwedstrijd op het natte veld van Union is in de eerste 45 minuten maar een “matige bedoening” zoals ze in de grote media schrijven. Geen spektakel voetbal maar een matige wedstrijd tussen de grote voetbalploegen in ons land.

Tussenstand: Van Bommel “ik ben na 45’ minuten tevreden over de uitslag en ook tevreden over de prestatie van mijn ploeg”.

Alderweireld won de laatste beker in Katar en zit ook vandaag goed in de wedstrijd.

De tweede helft is saai en boeiend tegelijk blijkbaar.. rare uitspraak van een voetbalanalist op tv!

In minuut 83 valt het eerste doelpunt, RAFC geeft te veel ruimte en uit het niets brengt Lapoussin het leer voor vanop links aan de tweede paal., en met een kopbal wordt het 1-0.

Slotfase: het hangt van details af maar zo is voetbal en deze wedstrijd is gewonnen door een sterk Union.

19 wedstrijden onderslagen, een wedstrijd met langs beide zijden weinig initiatief en een RAFC terug naar huis met de kop naar de grond…