Klik op DEZE foto om het boek te openen
A1A2e magazineFietsen

Editie 113

 

om het magazine te openen klik op ONDERSTAANDE foto, niet op de foto die boven staat..

Beste lezer

Beste sporter

Beste sportclub

Hierbij de link naar editie 113 we hopen dat u even een kijkje gaat nemen.

 

 

EDITIE 113    KLIK op deze foto

Klik op DEZE foto om het boek te openen

(Sinds enige tijd zijn we modern en is er reclame op de website, soms hinderlijk?? Dus klik op bovenstaande foto om het magazine te openen..

Een vraag van meerdere clubs?

Hoe komt het dat onze club niet in uw magazine een plaats heeft?

Wel dat is vrij eenvoudig te verklaren, onze redactie heeft een kleine bezetting, we werken met vrijwilligers en die hebben nog andere werkzaamheden. Verder is verplaatsing niet evident, we zitten in Merksem en komende jaren worden we geteisterd door grote werkzaamheden. Het is dag en nacht file in en rond Antwerpen. Maar we geven elke sporter, elke club de mogelijkheid om hun sport te promoten op onze website en in ons magazine. Ze moeten zelf enig initiatief tonen en contact opnemen met de redactie zo kunnen we samen een mooi artikels maken. De tijd van goed kunnen schrijven dure fotoapparatuur is voorbij. Met een gsm maak je al bruikbare foto’s.

Neem contact op met info@sportyindekijker.be

Vermeld een naam en een bruikbaar mail adres. Succes


Inhoud

Pagina 3 Wandel je met ons mee?

Pagina 4 Urban sports zone de Schorre…

Pagina 6 Media alert Special Olympics…

Pagina 7 Aalst is sport…

Pagina 8 Bijna 5000 (vijf duizend) exclusief te bekijken vis onze website, we hebben veel web ruimte, geniet ervan

Danceshow bij Kreadance Diva in Wevelgem….   deel de link  (acht boeken)

Pagina 12 Fietsostrade in Ekeren   Volg hier

Pagina 13 Glosso

Pagina 16 een bijdrage van Brian B. Zijn fietservaringen rond Antwerpen (foto reportage)

Pagina 18 Volley op een strand in …. Antwerpen! Waar, wanneer?  lees het en hou volgend weekend vrij en.. ga kijken!

Pagina 24 Berendrecht gaat ook sporten, meer sporten lees het in ons aangebracht artikel!

Pagina 26 RT Klimop … Bewegen is lang leven, begin er vroeg aan en ga naar RT Klimop

Pagina 29 Think Pink, sind begin steunen wij deze campagne, in de mate van het mogelijke.. lees het artikel en steun Think Pink

Pagina 30 Flanders Calssics

Pagina 33 Expo in park spoor Noord

Pagina 34, foto’s zeggen meer dan woorden..; thay box gezien door het oog van de camera, door het oog van Eric T’Kindt

Pagina 37 Hockey in Antwerpen op de Wilrijkse Pleinen, een foto reportage

De wedstrijden zijn niet gedaan er volgen nog boeken, te bekijken via onze website met dank aan de Hockeyfederatie en Eric T’Kindt

Pagina 40 Stad Antwerpen zet zich actief in op fietsdiedstalpreventie

Pagina 42 Tmbling: Tachina Peeters, zet ze er een punt achter? Gaat ze echt stoppen? lees het

Pagina 44 MXMOM Wheels alles loopt op wieltjes in Merksem, noteer het in uw agenda

Pagina 46 Brasschaat gaat fietsgemeente worden, wedstrijden in veel groen en op kasseien, het lijk op Parijs Roubex maar dan in Brasschaat

 

 

Staat uw sport niet in de kijker? Ja dan moet je er wel wat voor doen!

Neem contact via info@sportindekijker.be

Deel de link en bezoek meermaals onze website

Opmerkingen die aanleiding geven tot verbeteren? Vul dan dit formulier in..aarzel niet geef uw mening.

 

Nieuwe website Fietsbarometer.be verzamelt alle fietsdataprojecten uit de vijf Vlaamse provincies

 

 

Nieuwe website Fietsbarometer.be verzamelt alle fietsdataprojecten uit de vijf Vlaamse provincies

De vijf Vlaamse provincies zetten al enkele jaren sterk in op de verzameling, visualisatie en analyse van fietsdata. Om alle bestaande en toekomstige initiatieven via een centrale plaats tot bij het publiek te brengen, lanceren ze nu Fietsbarometer.


Op www.fietsbarometer.be worden alle grote fietsdataprojecten verzameld: zowel interprovinciale als provinciale projecten, maar ook van het Vlaamse Gewest en Europa. De gebruiksvriendelijke website is opgebouwd rond 4 thema’s: fietsinfrastructuur, fietstellingen, fietsveiligheid en gebruikersonderzoek. Per thema vind je een overzicht van alle projecten en kan je meteen doorklikken naar de website van het project.

Gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Mobiliteit: “Wie fietsostrades en fietsdata zegt, denkt aan de Vlaamse provincies! Met Fietsbarometer.be en het dashboard Fietsflow kan nu iedereen de beste tools en fietsdata in Vlaanderen terugvinden. Zowel van de provincies als andere partijen zoals het agentschap Wegen en Verkeer, de gemeenten, enz. Lokale besturen en burgers vinden er fietsdata, fietstrends, analyses en visualisaties van allerhande fietsdata. Het dashboard Fietsflow, onderdeel van de website, toont alle permanente fietstellingen over in de Vlaamse provincies. Je kan er ook in een klik de groei van het fietsgebruik terugvinden.”  

Fietsteller op de F5 Hasselt – Antwerpen – Copyright: provincie Limburg
Fietsflow

 

Binnen de overkoepelende website Fietsbarometer vind je ook het nieuwe dashboard Fietsflow waar alle permanente fietstelpunten op één kaart gevisualiseerd worden. Momenteel zijn de tellers van de provincies, Agentschap Wegen en Verkeer en andere overheidsinstanties al te raadplegen op Fietsflow. In de toekomst wordt deze lijst verder uitgebreid. Hiervoor nemen de provincies de regierol op.

 

Dashboard Fietsflow – Copyright: provincie Antwerpen

 

Het fietsgebruik in Vlaanderen zit in de lift. Door het verzamelen en delen van fietsgegevens via Fietsbarometer en Fietsflow krijgen alle overheden en burgers meer inzicht in onder meer fietsinfrastructuur, fietsgebruik en verkeersveiligheid. Het verzamelen en ontsluiten van fietsdata voor een breder publiek is dan ook essentieel voor een fietsvriendelijkere toekomst.

 

Interesse in de fietsdata in jouw buurt?
Neem een kijkje op www.fietsbarometer.be en www.fietsbarometer.be/fietsflow

 

 

 

Vliegers en acrobatie op Linkeroever

30/5/2024

Op zondag 2 juni strijkt de Vliegerhappening weer neer op Linkeroever. Spektakel verzekerd met acrobaten en ​ vliegerstunts. Wie waagt zich aan de vlieginitiaties met Ell Circo D’ell Fuego? Veilig op de grond kan iedereen meebouwen aan een speeltuig van 80 meter lang en genieten van de verenigingenmarkt en het terras.

 

Acrobatie en spektakelshows

 

Tijdens een gloednieuw vliegspektakel maken de Fantastic Flying Fuegos de dansvloer én het luchtruim onveilig, met sensationele flightbattles en vliegende discoballen. Nadien nodigen ze ook het publiek uit in hun fantastisch vliegend universum. Tijdens vlieginitiaties kunnen kinderen (vanaf 1m30), jongeren en volwassenen zich aan een luchtdoop op de vliegende trapeze wagen.

 

Met alleen maar een klimgordel bevestigd aan een touw trotseert een danseres de zwaartekracht. De wereld wordt letterlijk op zijn kant gezet in Sky Lines met Sylvia Idelberger. De show speelt 3 keer.

 

De Vliegerhappening op Linkeroever belooft weer een mooi spektakel te worden. Dit gratis evenement is intussen een vaste waarde voor klein en groot, van Linkeroever en ver daarbuiten. De lokale verenigingenmarkt versterkt ook de lokale verankering. Ik kijk weer uit naar de acrobatische toeren, maar ook naar een fijn moment waar heel wat (buurt)bewoners samenkomen“, zegt Femke Meeusen, districtsschepen voor cultuur.

 

Animatie, workshops en verenigingenmarkt

 

Bezoekers kunnen zelf een vlieger bouwen en leren vliegeren met Bert Maetens. Samen met kinderen en (klein)kinderen meebouwen aan een gigantische speeltuin of een reuzelange Mexicaanse slinger maken met stukjes stof uit de kleurrijke hoepelrok van een rondrijdende dame? Ook dat kan!

 

Tijdens de Vliegerhappening geven de plaatselijke verenigingen informatie over hun activiteiten tijdens een gezellige verenigingenmarkt. Zij bieden een hapje en een drankje aan terwijl de vliegeraars voor spektakel zorgen.

 

 

 

 

 

 

 

Views: 91

Een reactie achterlaten

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more